KFUM & K styrker sin kristne profil

Kommer nu ud med en Børnebil for at starte
børneklubber i hele Danmark.Hvad er KFUM & K? Er det ikke noget med gymnastik, sang og sodavandsdiskotek – måske med en andagt til sidst?

Børnebilen vækker opsigt, når den kommer ud til boligblokkene i danske byer. Målet er at starte nye kristne børneklubber og give de eksisterende klubber et løft.

Den kristelige ungdomsbevægelse har i mange år stået for ”kristendom light”. Men nu vender KFUM & K tilsyneladende tilbage til sine kristne rødder. Senest med sloganet ”Børn skal vide, at de kan tro!” som blev vedtaget for de næste fire år på foreningens landsmøde.
Lige nu drager foreningen land og rige rundt med en Børnebil for at starte kristne børneklubber og inspirere lokale børnemedarbejdere. Bilen er fyldt med ”sjove aktiviteter, musik, leg, gøgl og forkyndelse”. KFUM og KFUK brænder nemlig for at give kristendommen et nutidigt udtryk, siger formand Ole Thomsen:

Vil gøre evangeliet
nutidigt og relevant

Børnebils-chauffør Kristina Anna Nielsen kan hurtigt komme ud af klappen med Børnebilen.

– Vi ønsker at virke, handle og tale i den nutid, vi befinder os i. Vi brænder for at gøre evangeliet relevant og nærværende for børn og unge til hver en tid. Alle skal have muligheden for at opleve, at troen på Jesus Kristus er en fantastisk gave, der er værd at leve sit liv efter.
– Forkyndelse er en vigtig del af KFUM og KFUKs arbejde og bliver kun vigtigere. Vi ønsker, at børn og unge skal vide, at det er muligt at tro. Vi ønsker tilmed, at de skal vide, at uanset hvad har de en kærlig Gud, som tror på dem.
Og det skal Børnebilen hjælpe til med. Går man med tanker om at starte en ny børneklub i sin by – eller ønsker man at gøre den man har mere kendt, så kan man sende bud efter Børnebilen:
– KFUM og KFUK´s børneudvalg får ofte opfordringer fra ledere i børneklubber til at hjælpe dem med PR og synlighed i lokalområdet, fortæller Børnebils-chauffør Kristina Anna Nielsen.
– Forkyndelsen i KFUM og KFUK er udfordrende, tankevækkende, sjov og måske skør, men altid er den i børnehøjde og på børnenes præmisser.

Inspiration til ledere

Også lederne får inspiration gennem Børnebilen:
– Det er svært for travle klubledere at prioritere at bruge en hel weekend på lederkurser og inspiration. Her kan de blive fyldt på og få nye gode ideer. Både til sjove aktiviteter og anderledes forkyndelse.