Kritik af Kinas håndtering af nordkoreanske flygtninge

KINA/NORDKOREA – Internationale menneskerettighedsorganisationer kritiserer, at Kina hjemsender flygtninge til Nordkorea, der er ramt af hungersnød.

Nord-Koreas leder, Kim Jong Il

– Det nordkoreanske folk er det mest forfulgte i verden, siger Suzanne Scholte. Hun er formand for Nord-Koreas Frihedskoalition, som har arrangeret demonstrationer ved den olympiske fakkels tur rundt i verden.
Årsagen til demonstrationerne er, at hundredtusindvis af nordkoreanere har krydset grænsen til Kina på grund af den nuværende hungersnød i landet. Men når de kommer ind i Kina, bliver de udsat for en hårhændet behandling og udvist til Nord-Korea. Da det at forlade hjemlandet er en forbrydelsel mod staten, udsættes de hjemvendte nordkoreanere ifølge frihedskoalitionen for fængsling, arbejdslejr og i nogle tilfælde tortur.
Nord-Koreas Frihedskoalition omfatter bla. kristne organisationer, som kæmper for at gøre opmærksom på de ekstreme forhold, de kristne i landet udsættes for.
-mibo