130.000 danskere går i kirke hver uge

– og sådan har kirkegangen i Danmark set ud de sidste 35 år…En ny rundspørge viser, at 2,4 pct. af danskerne har for vane at troppe op til den ugentlige gudstjeneste i Folkekirken. Tre ud af fire går stort set aldrig i kirke.Tallene fra Gallup viser, at der trods verdsliggørelse og fremmede religioners indtog stadig er 130.000 danskere, der går i kirke hver uge.

Stabil kirkegang

Det er dog kun en brøkdel af de 82 pct. af befolkningen, som er medlemmer af Folkekirken, som rent faktisk kommer der.
Kirkebesøget har ligget på samme niveau i mange år:
– Skal man se positivt på det, kan man sige, at kirkegangen i det mindste ikke er gået ned i de seneste 35 år, siger ph.d.-stipendiat Peter Lüchau fra religionsvidenskab ved Københavns Universitet til Kristeligt Dagblad.
Han oplyser, at kirkegangen også var lav for 100 år siden. I begyndelsen af 1900-tallet gik kun 10 procent af danskerne i kirke.
/sl