Kirkerne i Østrig og Schweiz vil have Jesus på banen under EM

Kreativiteten hos værtslandenes kirker er stor for at fortælle om Jesus under EM 2008. I den schweiziske by Aarau holder kirkerne fælles finale-gudstjeneste på byens stadion.Kirkerne i den schweiziske by Aarau er gået sammen med det lokale fodboldhold FC Aarau for at få troen på banen.De europæiske fodboldfans er allerede begyndt at svede. I lørdags kl. 18.00 lød nemlig det første længe ventede fløjt i EM-slutrunden, som denne gang holdes i Schweiz og Østrig.
I værtslandene er det ikke kun fodboldtilhængere, der har glædet sig. Her har kirkerne længe været i gang med at forberede kreative tiltag under fodboldbegivenhederne med det formål at fortælle historien om Jesus til de tilrejsende fodboldentusiaster. Det er blandt andet foregået gennem det fælleskirkelige initiativ Kickoff2008.

Kirke mod fodboldvold

I den schweiziske by Aarau er Den Reformerte Kirke gået aktivt ind i en kampagne mod fodboldvold i samarbejde med den lokale fodboldklub FC Aarau. Og fodboldklubben er også på banen den 29. juni.

Finale-gudstjeneste

På dagen, hvor EM-finalen bliver spillet samles kirkerne, der er med i Evangelisk Alliance i Aarau, til en såkaldt Finale-gudstjeneste på byens stadion ”UBS Arena”.
Arrangørerne lover under sloganet ”Alt for sejren!” at give en farvestrålende trosop-levelse med bl.a. børneunderholdning, danseoptræden, fodboldkamp og et interview med den lokale fodboldklubs to brasilianske spillere, Luiz da Silva Rogerio og Paulo Menezes.