Tanker i tordenvejr

Forleden aften tordnede og lynede det meget. Jeg plejer ikke at være bange for torden, men da jeg nu bor i et højhus på 12 etager, følte jeg mig alligevel en lille smule udsat.Kort inden uvejret kom helt tæt på, følte jeg mig tilskyndet til at bede. Det gjorde jeg så, og da tordenen efter et stykke tid igen blev fjernere, sad jeg stadig trygt og godt i min lejlighed. Der skete ikke noget, og så burde jeg da være glad. Men det var jeg ikke.
Jeg sad i stedet og blev nysgerrig. Hvad var der sket, hvis jeg ikke havde bedt? Ville min blok så være blevet ramt af lynet? Ville naboblokken? Pludselig sad jeg der, i min sikre lejlighed, og var næsten skuffet over, at der ikke var sket noget livsfarligt! Noget jeg havde overlevet, fordi jeg havde bedt til Gud på det rette tidspunkt. Sådan havde jeg det i ca. et halvt minut, indtil det gik op for mig, hvad det egentlig var, jeg sad og tænkte.

Det jeg manglede var en bekræftelse af, at jeg havde gjort det rigtige. At hvis jeg ikke havde bedt, var det gået helt galt. I bund og grund ønskede jeg at få del i æren for, at lynet ikke var slået ned i min blok! Så snart jeg havde tænkt det, kunne jeg godt se, at det var helt hen i vejret. Det eneste, jeg havde gjort, var at bede Gud om at beskytte mig, og så forventede jeg at se, at min handling havde haft en kæmpe effekt. Det hænger bare ikke sammen.

Sådan er vi desværre mange, der har det fra tid til anden. Vi ønsker ære og anerkendelse. Når vi fortjener det, men i høj grad også når vi ikke fortjener det. Det er meget menneskeligt at ønske anerkendelse for egne handlinger, men lad os lige få en ting på plads: Hvis du overgiver dine problemer til Gud, kan du ikke bare komme og tage dem tilbage igen, når Gud har gjort problemer til løsninger. Det er enten eller. Enten overgiver du problemerne til Gud og giver ham æren, når de er løst. Eller også løser du selv dine problemer og kan i så fald tage fuld ære for løsningen. Hvad siger du? Kan du ikke løse alle dine problemer selv? Jamen så er sagen jo klar. Giv Gud problemerne og al æren for løsningerne!

Hvad angår min egen oplevelse ved jeg ikke, om der virkelig var fare for lynnedslag, eller om jeg bare er lidt mere bange for tordenvejr, end jeg troede. Men uanset hvad slog lynet ikke ned i min blok, og det priser jeg Gud for.