Kristent TV til unge i Mellemøsten

Kristent Medie Netværk sender tv gennem SAT-7 i arabiske lande om unges forhold til bl.a. sex og spiritualitet.Unge har de samme interesser og problemer over hele verden. I Mellemøsten er de desuden lette ofre for ekstrem islamisme.

Der bliver også snakket om kærester i det ny ungdomsprogram.

Det skal et nyt kristent tv-program fra Danmark nu råde bod på. Kristent Medie Netværk producerer ungdomsprogrammet i København og sender det ud gennem den kristne satellit-kanal SAT-7.
Programmerne vil handle om alt det, som optager unges tanker – også kærester og sex:
– Vi viger ikke tilbage for kontroversielle emner, men giver en kristen vinkel på det, som optager de unges tanker, siger direktør Tore Pansell fra Københavns Kristne Radio & TV (KKR-TV), som optager programmerne i studier på Nørrebro.
Ungdomnsprogrammerne skal sendes ud over hele Mellemøsten i samarbejde med den kristne satellit-kanal SAT-7, som også kan ses på parabol i Danmark.
– SAT-7 er min yndlingskanal, skriver en 12-årig dreng fra Jordan til SAT-7’s kommunikationskontor på Cypern. Og han bakkes op af en taknemmelig kvinde i landet:
– Tak, fordi I bekymrer jer om at give børnene spirituel næring!
SAT-7 modtog alene i 2007 over 12.000 henvendelser fra både små og store seere:
– Jeg ville ønske, at programmerne aldrig ville slutte, skriver en kvinde fra Algeriet.
Kristent Medie Netværk er pinsekirkernes mediesatsning og har sandsynligvis satset ret ved at fokusere på børn og unge: Ca. 60 pct. af befolkningen i den arabiske verden er under 25 år. SAT-7 vurderer, at der bor ca. 100 mio. børn og unge i Mellemøsten.
Startskuddet til det nye ungdomsprogram lyder på Pinsekirkernes SommerCamp tirsdag aften den 15. juli.
– Vi har manusforfattere og skuespillere klar. Nu skal vi bare have en økonomisk base at starte på, siger direktør Tore Pansell fra KKR-TV.

Kristent børne-tv døgnet rundt

Tore Pansell fra Sverige er direktør for KKR-TV i København.

Det er en erfaren mand, der står bag et nyt ungdomsprogram, som skal formidle kristne værdier til unge i hele Mellemøsten.
Tore Pansell er direktør for Københavns Kristne Radio og TV (KKR-TV) og var med til at starte det populære børneprogram As Sanabel for 10 år siden. As Sanabel sendes af den kristne satellitkanal SAT-7, og navnet betyder hvedekorn.

Muslimer efterligner

– Det er så stor en succes, at muslimske kanaler efterligner programmet og kopierer det præcis med samme persongalleri, men blot med muslimsk indhold. Samtidig advares der mod SAT-7 i arabiske aviser og fjernsyn, fortæller Tore Pansell.
Børneprogrammerne produceres i KKR-TV’s studier på Nørrebro i København og sendes via den kristne satteligt-kanal SAT-7, der støttes af et bredt spekter af missionsorganisationer herhjemme, bl.a. Kristent Medie Netværk, Sudanmissionen og Aktiv Mission.
Børneprogrammets succes har bevirket, at SAT-7 for et halvt år siden lancerede en særlig børnekanal – SAT-7 KIDS – som sender børneprogrammer 24 timer i døgnet over hele Mellemøsten.
– Programmet er kendt i hele den arabiske verden. Lige så elsket som programmet er af millioner, lige så hadet er det af islamiske fundamentalister, siger formand for Kristent Medie Netværk Peter Bøje.
SAT-7 sender til 80 mio. tyrkisktalende, 80 mio. persisktalende og ikke mindre end 300 mio. arabisktalende seere i Europa og Mellemøsten.
Nu håber Kristent Medie Netværk, at det ny ungdomsprogram bliver lige så populært:
– Vi går et skridt videre sammen med direktøren for SAT-7 KIDS, Rita Elmouniar, og udvikler et helt nyt ungdomsprogram, som skal få samme gennemslagskraft som As Sanabel, siger Tore Pansell og lover, at Rita Elmouniar vil fortælle om programmet på pinsekirkernes SommerCamp tirsdag aften den 15.juli.
Sidste år samlede KMN 86.000 kroner ind på SommerCamp til oprettelse af den tyrkisksprogede del af SAT-7. De kristne programmer sendes via kanal Hayat – Hayat betyder liv – 24 timer i døgnet. Programmerne kan ses af 20 mio. mennesker i Tyrkiet, hvis befolkning er 99 pct. muslimsk.