Garvede aktivister protesterer: Homo-uge i Tivoli

Johnny Noer og Johannes Facius råbte tivoli-gæster og forbipasserende op i lørdags, da de protesterede over Tivolis igangværende fejring af homoseksuelle.

Johannes Facius og Johnny Noer proterede over, at Tivoli forherliger homoseksualitet.

Klokken er lidt før 11, hvor Tivoli åbner. Forlystelsesparken er dekoreret med regnbueflag både indenfor og udenfor – symbolet på homoseksualitet, som Tivoli fejrer i denne uge. Turisterne, der venter på at komme ind ad Tivolis hovedindgang ved Axeltorv, kigger med jævne mellemrum over på den anden side af gaden, og forbipasserende sænker tempoet: Der foregår noget derovre.
Der kommer lovsang ud af et par højtalere, og en lille gruppe mennesker bakser med at få sat et stort skilt op:
LAND LAND LAND
HØR HERRENS ORD
WHEN TIVOLI GOES GAY,
TIVOLI GOES GREY.
”Når tivoli bliver homoseksuel (eller: fejrer homoseksualitet), bliver Tivoli grå.”Hvad er meningen?

Citerer skriftsteder

Svaret kommer klokken 11, da Johnny Noer og Johannes Facius træder op foran mikrofonen. De to står i spidsen for det, der skal foregå her i dag: en protest imod Tivolis initiativ og en advarsel til danskerne.
– Tivoli bliver en gråzone, og snart vil mørket sænke sig, hvis I ikke lytter! advarer Johnny Noer, og flere standser op foran forsamlingen.
Så sammenholder han nutidens ’forherligelse af homoseksualitet’ med menneskers opførsel i Sodoma, den gammeltestamentlige by, som Gud udslettede. Og de næste timer fortsætter han, Johannes Facius og andre med at læse skriftsteder op, der fordømmer homoseksualitet.

Garvede aktivister

Johnny Noer og Johannes Facius er godt bekendte med at stå på gaden og fortælle, hvad de mener er rigtigt og forkert i henhold til bibelen. De stod i spidsen for foreningen Unge Kristne i 70’erne og arrangerede dengang protester og aktioner mod fri abort og porno. I dag bor Noer i Israel og Facius i Tyskland, men er på besøg i Danmark. Og da de hørte om Tivolis ’homo-uge’, var de klar til at gå på gaden igen.

Vil advare

Mens Johnny Noer taler i mikrofonen, sætter jeg mig på en tilstødende cafe sammen med Johannes Facius og spørger: Hvorfor står I her?
– For at advare. Det er et spørgsmål om samvittighed, for der er givet et ansvar til de troende om at prædike evangeliet og at advare mod gudløshed, svarer han sikkert.
– Homoseksualitet er den synd, der aggraverer Gud mest, mener Facius og siger ligefrem:
– Det er den værste synd. Fordi det laver om på naturens lov og er et brud mod skabelsen. Det er det sidste hårde slag til opløsning af familien, når samfundet er nået dertil, hvor homoseksualitet bliver forherliget.
Det er hårde ord, der vil skurre i de fleste danskeres ører. Men Facius er ikke bange for at skade ’kristendommens image’. Han føler, at han følger sin samvittighed.
Pride Radio, en københavnsk homoseksuel tv- og radiostation interviewede ham også i dag og spurgte, om ikke de støder og forfølger folk med det, de gør her.
– Nej, svarede han. – Vi forfølger ingen mennesker. Det er synden, vi er imod, og det skal man kunne adskille.

Boksekamp?

Til Udfordringen sagde Johannes Facius i sidste uge om aktionen, at han havde ’fundet boksehandskerne frem igen’. Men det betød ikke, at han er kommet til Tivoli for at bokse på bøsser og lesbiske.
Hvem er det, der skal bokses på her i dag?
– Det er de sovende kristne ledere, der sover længe i dag i stedet for at komme her. Og det er et slag mod magter og myndigheder. For det her er lagt til rette af djævlen selv, så vi slår også ind i den åndelige verden, forklarer han.
Udenfor er Johnny Noer i hvert fald ved at komme ind i kampen. Hans stemme og energi lyder til at vokse, og det gentagne slogan ”When Tivoli goes gay, Tivoli goes grey” bliver understreget.
– Nu er Johnny ved at have talt sig varm, smiler Facius og kigger ud. Han tripper for at få afsluttet interviewet og komme tilbage til bokseringen.
Publikum, de forbipasserende og ventende gæster foran Tivoli, er bestemt ikke glade for kampen. Nogle ryster på hovedet og går hurtigt videre, andre kommer med bidske kommentarer om de råbende kristne til hinanden. Mange ryster på hovedet.
Facius og Noer og resten af de fremmødte aktivister kæmper ufortrødent videre.