Arbejder på dokumentarfilm om Noas Ark

Filmmanden Jeremy Wiles var i København for at lave optagelser til sin dokumentarfilm, der skal vises i biograferne.Findes Noas Ark i bjergene i Tyrkiet? Det har filmmanden Jeremy Wiles de seneste år arbejdet på en dokumentarfilm om.

Fiminstruktøren Jeremy Wiles sammen med Henri Nissen under optagelserne på Nyhavn. Til højre ses hans hollandske og indiske kameramand, Ashish og Ferdi. Foto: Tiana Cu-Unieng

– Det begyndte med et 30 minutters tv-dokumentarprogram, men efterhånden har projektet udviklet sig, fortæller Jeremy Wiles.
– Nu går jeg efter at lave en 90 minutters film, som kan vises i biograferne. Der indgår dramatiserede afsnit med skuespillere, der fremstiller de historiske personer, som fx Berosus, Josefus. Og vi opbygger også en model af arken.
Jeremy Wiles fortæller, at der i USA er et stort marked for lange dokumentarfilm. Mest kendt er Michael Moores dokumentarfilm om præsident Bush, som indtil videre har indtjent 110 mio. dollars.
Instruktøren kom til Danmark for at lave optagelser med Henri Nissen, hvis bog ”Noah’s Ark – Fundet igen?” udgør en stor del af filmens research. Desuden optog filmholdet et interview med professor Hans Otto Kristensen, som er ekspert i skibsbygning.

International research

Efter København fortsatte holdet til London, hvor de mødte marinegeolog dr. Alec Smith. Han har opdaget, at det var en kæmpe flodbølge, der skilte England fra Frankrig.
På British Museum foretog holdet optagelser af de verdensberømte Gilgamesh-tavler fra Babylon, som også fortæller om syndfloden.
I Italien mødte holdet bl.a. Angelo Palego and Roberto Tiso, som begge har jagtet arken på Mt. Ararat og mener at have set den.
I Schweiz mødtes de med Claudio Schranz, som har filmet et mystisk træstykke på Mt. Ararat.
De så også på hvalskeletter, som Simone Casati har fundet 230 meter over havet.
Ifølge dr. Mazzini, som leder det paleontologiske institut på Universitetet i Firence, kan skeletterne kun være så velbevarede, fordi hvalerne døde pludseligt – formentlig ved en flodbølge…
Peter