Skifter til Konservative

Tidligere KD’er bliver nu opstillet til Europaparlamentet.Tove Videbæk opstilles nu af de Konservative til Europaparlamentet.

Tove Videbæk er nu på vej i Europaparlamentet

Det sker efter at det tidligere folketingsmedlem og stemmesluger for Kristendemokraterne i foråret blev truet med eksklussion af det lille parti.
Fremfor at vente på en eksklussion, meldte Videbæk sig i juni selv ud.

Sommersamtaler

Efter samtaler hen over sommeren med den konservative ledelse, har hun nu valgt at fortsætte sin politiske karriere hos de Konservative:
– Jeg ønsker fortsat at gøre en indsats – og ikke mindst en forskel – i politik. Derfor er jeg både glad og taknemmelig for, at sommerens samtaler med den konservative ledelse er faldet så positivt ud.
For mig har der været tale om et helt naturligt valg, og jeg ser nu frem til en spændende og lovende fremtid på det konservative hold, siger Tove Videbæk.

I den kristne gruppe

De danske konservative medlemmer af Europaparlamentet indgår i EPP-gruppen (Det Europæiske Folkeparti), som blandt andet består af konservative og kristendemokrater fra alle de europæiske medlemslande – blot ikke Danmark.
Men Tove Videbæk kende i forvejen EPP godt. I de sidste par år har hun nemlig repræsenteret Europæisk Evangelisk Alliance overfor EU i Bruxelles, og dermed har hun haft sin vante gang i Europarlamentet. I den periode har hun haft et godt samarbejde med især medlemmerne af EPP-gruppen.

Vil flytte stemmer
fra de Radikale

Ved de senste EU-valg har KD været i valgforbund med de Radikale, hvilket i praksis har betydet, at kristne stemmer er gået til Lone Dybkjær, som er med i den liberale gruppe.
Tove Videbæk vil nu formentlig flytte mange af disse kristne stemmer.
Henri.