Center fik vokseværk

Kirkernes Integrations Tjeneste flyttede ind i nye lokaler i torsdags.Kirkernes Integrations Tjeneste, KIT, har vokseværk og har derfor været nødt til at flytte i nye lokaler.

KIT åbner mange døre mellem nydanskere og hjemmedanskere. Her får daglig leder Hans Henrik Lund tv. en snak under indvielsen af KIT’s nye lokaler i Smallegade på Frederiksberg.

I den anledning havde KIT inviteret til reception i de nye lokaler torsdag den 18. september, og det myldrede med mennesker, nydanskere og danskere, medarbejdere og kontaktpersoner fra ministerier og organisationer.
KIT har kun få år på bagen, men er i dag en vigtig medspiller i hele integrationsarbejdet. Man begyndte med to medarbejdere og nogle mindre lokaler på Amager. I dag har man 10 medarbejdere, og det var nødvendigt med mere kontorplads. Det har man fået i Smallegade på Frederiksberg, hvor man har lejet sig ind hos Danske Sømands- og Udlandskirker.
– Det er godt for os at være i samme hus som dem, der arbejder med danskere i udlandet, mens vi arbejder med udlændinge i Danmark. Vi nyder godt af placeringen lige over for Diakonissestiftelsen og en række andre kristne organisationer, som vi samarbejder med, f. eks. Danske Kirkers Råd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling.
KIT er dybt involveret i de mange kvoteflygtninge, der hvert år kommer til Danmark, og hvoraf mange er kristne i forvejen. KIT kan i dag påvise, at mange af de kristne nydanskere er lette at integrere i det danske samfund. KIT hjælper også traficking-ofre, der er kommet hertil under falske forudsætninger og tvunget ud i prostitution.