Ny Taizé-sangbog for mediterende

Den nordfranske Taizé-bevægelse spreder sig mere og mere – i ånd, men også mere håndgribeligt, som med denne nodesangbog i liggende A5 format.Masser af mennesker, fortrinsvis unge, strømmer til den lille by Taizé, med den karismatiske udstråling, og beretter begejstret om mødet med mængder af andre mennesker fra alverdens lande, der er indstillet på samme åndelige frekvens. I Taizé praktiseres en hengiven gudsdyrkelse med daglige samlinger omkring bl.a. meditativ lovsang, bøn, levende lys og dette ofte med folk i hugsiddende stilling, hvilket virker ægte og stærkt appellerende på mange.
Sangbogen indeholder 121 sange i enkel firstemmig nodeudsættelse med becifring, foruden diverse kanons, og kyrie- og gospodiled fra russisk tradition. De kan synges af kor eller blot synges enstemmigt med brug af klaver/becifringsinstrumenter. Alle ret korte sange, der i deres slutning lægger op til gentagelse. Et typisk træk ved Taizé-sangene er denne meditative stil med mulighed for uafbrudt inderliggørende gentagelse. Der er tidligere udgivet hæfter med Taizé-sange i Danmark, og der er gengangere fra før. Næsten alle har dansk tekst foruden et andet sprog, engelsk, fransk, spansk eller latin. Langt de fleste sange er fra deres egen sammenhæng, en stor del komponeret af den bekendte Jacques Berthier. Det er smukke melodier, der sunget i rækkefølge og i længden kan virke ensformige, men for den mediterende sjæl er som en beroligende og i sig selv hvilende musik.
Erik Linow

Syng lovsang hele jorden – sange fra Taizé
112 sider • 125 kr. • Kirkefondet