Tilbederens bankende hjerte

”Worship” er et must for lovsangsledere.Nogle gange er det en sand velsignelse at læse en bog, også selvom emnet synes at være udtømt for interessante indfaldsvinkler.Matt Redmans bog er et must for lovsangsledere, som ikke blot er interesseret i at levere et godt lovsangsprogram (show), men er dedikeret til at tilbede den Gud, som det hele handler om. Det er ikke en bog om, hvordan man tilrettelægger lovsang, men om, hvordan man har den rette indstilling til det at tilbede, hvilket er en disciplin for enhver kristen.
Redman er forfatter til sange som ”Blessed be Your name” (vinder af Dove Awards) og “Heart of Worship” (Hjertets lovsang, på dansk), som kan findes på www.youtube.com, og han har egen Wikipedia-side (internet-encyklopædi) … så det er ikke en hr. hvem-som-helst, der skriver.

Mod trenden i et
selvoptaget samfund

Men der er ikke tale om selvoptagethed, når Redman taler om tilbedelse. Tilbedelse er det modsatte. Tilbederen går imod trenden i et selvoptaget samfund og stiller sig på Bibelens grund; når omstændighederne kalder på alt andet end jubelråb, lyder lovsangen – som hos Paulus og Silas i fængslet (ApG 16). Tilbederen er drevet af kaldet til at tjene, på trods af egne interesser, fordi han ligesom Esajas og Jonas er grebet af Guds hellighed og vilje. Tilbederen giver afkald på egen værdighed i utæmmelig og overstrømmende kærlighed til Gud – som David, der danser som en vildmand foran arken. For som han siger: ”I en konkurrence om hvem der har flest grunde til at være ivrig, burde kirken blive en klar nummer et” … og således fortsætter listen af formaninger og opmuntringer bogen igennem.
Bogen er spækket med gode citater fra fremtrædende kristne – C.S.Lewis, Charles Wesley, Smith Wigglesworth, William Barclay, Fanny Crosby m.fl. -, hvilket er med til at nuancere kapitlerne, således at der bliver flere indfaldsvinkler til emnet.
Man mærker hjertet bag en lovsanger, når man læser denne bog, og det fylder mig med glæde at tænke på, at de principper, som Redman beskriver på en enkel, men indtrængende måde, kan komme mange flere til gode nu, hvor bogen findes på dansk.

Matt Redman:
Worship
– ind i tilbedelsens hjerte
64 sider • 98 kr.
LogosMedia