Unge snakker råt og sexet

”Fuck dig, din…!” hedder KLF’s sprogkonference på Christiansborg den 24. oktober.Børns og unges sprog er blevet grovere – stærkt påvirket af medierne. Hvordan danne modvægt? Er det nok at appellere til medierne?

Videnskabsminister Helge Sander, programchef i DR Mette Bock og John Halse, Børns Vilkår, medvirker.

Det spørger interesseorganisationen KLF Kirke og Medier og inviterer derfor til en Sprogkonference i Festsalen på Christiansborg fredag den 24. oktober.
– Det mest rå sprogbrug er stærkt seksualiseret, og bærer præg af foragt over for seksuelle minoriteter og kvinder. Det opleves som overgreb og som en art terror, forklarer organisationen.
Det har man inviteret en række prominente personer til at kommentere på, bl.a. videnskabsminister Helge Sander, professor Per Schultz Jørgensen, programchef i DR Mette Bock og John Aasted Halse fra Børns Vilkår.

Grænser for sprog?

Børns og unges sprog påvirkes af medierne og de voksne kan være usikre på, hvor grænserne går, og hvordan man håndhæver dem.
Det får de nu hjælp til på konferencen, der sætter fokus på den grænseløshed i ord, der i så høj grad inspireres af f.eks. TV og musik.
– Når tiden med censur er forbi, hvordan kan man da danne en modvægt mod, hvad mange opfatter som et grænseoverskridende sprog? Kan man appellere til mediefolk? spørger KLF i oplægget.
Og det vil bl.a. Mette Bock svare på. Hun fokuserer netop på sprogpolitikken i Danmarks Radio.