Ex-kristendemokrater opretter Centerpartiet

KD-afhoppere søger Velfærdsministeriets godkendelse af nyt parti.Selvom den tidligere KD-ledelse ikke følger afhopperne ind i Centerpartiet, mangler det nye parti angiveligt ikke opbakning.

Tidl. KD-storkredsformand Per Schultz-Knudsen er en af kræfterne bag Centerpartiet.

Derfor har de tidligere medlemmer af Kristendemokraterne nu søgt om godkendelse af et nyt parti, Centerpartiet, i Velfærdsministeriet.
Samtidig står det klart, at den tidligere KD-formand Bodil Kornbek ikke bliver en del af det nye parti, men i stedet har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.
En af hovedkræfterne bag Centerpartiet, Per Schultz-Knudsen, fastslår, at Bodil Kornbeks beslutning ikke anfægter kredsen bag Centerpartiet. Alligevel udtrykker han forundring over hendes partivalg.

Undren over partivalg

– På landsmødet stod Bodil Kornbek på KD’s talerstol og konstaterede, at der er brug for et værdiorienteret midterparti som aldrig før, og at ”den røde blok” ikke var et reelt alternativ til regeringens asociale velfærdspolitik, påpeger han blandt andet og tilføjer:
– Det er jeg helt enig med hende i, og derfor ønsker Centerpartiet også en omfordeling af velfærdsydelserne.

Interesse for partiet

Heller ikke den tidligere næstformand for Kristendemokraterne, Mogens Nørgård, ønsker at indgå i arbejdet bag Centerpartiet.
Ifølge Per Schultz-Knudsen har initiativtagerne dog opbakning fra flere tidligere kristendemokrater, ligesom medlemmer fra andre partier har tilkendegivet deres interesse.
Per Schultz-Knudsen beskriver Centerpartiet som et ”værdiorienteret midterparti”, med udgangspunkt i menneskelige værdier frem for udelukkende økonomisk vækst. En politisk indgangsvinkel, han mener, mangler hos de øvrige partier.
Før et stiftende møde vil finde sted, er det planen, at nogle arbejdsgrupper skal konkretisere partiets politik.
levi