Ex-kristendemokrater opretter Centerpartiet

KD-afhoppere søger Velfærdsministeriets godkendelse af nyt parti.Selvom den tidligere KD-ledelse ikke følger afhoppere ind i Centerpartiet, mangler det nye parti angiveligt ikke opbakning.

Tidl. KD-storkredsformand, Per Schultz-Knudsen, er en af kræfterne bag Centerpartiet.

I sidste uge søgte tidligere medlemmer af Kristendemokraterne om godkendelse af et nyt parti, Centerpartiet, i Velfærdsministeriet.
Samtidig stod det klart, at den tidligere KD-formand, Bodil Kornbek, ikke bliver en del af det nye parti, men i stedet har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.
En af hovedkræfterne bag Centerpartiet, Per Schultz-Knudsen, fastslår, at Bodil Kornbeks beslutning ikke anfægter kredsen bag Centerpartiet. Alligevel udtrykker han forundring over hendes partivalg.

Undren over partivalg

– På landsmødet stod Bodil Kornbek på KD’s talerstol og konstaterede, at der er brug for et værdiorienteret midterparti som aldrig før, og at ”den røde blok” ikke var et reelt alternativ til regeringens asociale velfærdspolitik, påpeger han blandt andet, og tilføjer:
– Det er jeg helt enig med hende i, og derfor ønsker Centerpartiet også en omfordeling af velfærdsydelserne.

Interesse for partiet

Heller ikke den tidligere næstformand for Kristendemokraterne, Mogens Nørgård, ønsker at indgå i arbejdet bag Centerpartiet.
Ifølge Per Schultz-Knudsen, har initiativtagerne dog opbakning fra flere tidligere kristendemokrater, ligesom medlemmer fra andre partier har tilkendegivet deres interesse.
Per Schultz-Knudsen beskriver Centerpartiet som et ” værdiorienteret midterparti”, med udgangspunkt i menneskelige værdier frem for udelukkende økonomisk vækst. En politisk indgangsvinkel han mener, mangler hos de øvrige partier.
Før et stiftende møde vil finde sted, er det planen at nogle arbejdsgrupper skal konkretisere partiets politik.
levi