Flere og flere danskere er åndeligt søgende

Over 500 fik personlig velsignelse ved kristen stand på messen Mystikkens Univers.- Vi har haft mange gode samtaler og bedt med ca. 530 mennesker, fortæller en begejstret Ole Skjerbæk Madsen.

– Vi forkynder, at ethvert menneske har stor værdi i Guds øjne, fortæller Ole Skjerbæk Madsen. (Arkivfoto)

Han leder I Mesterens lys, der en afdeling af missionsselskabet Areopagos, der havde en 50 kvadratmeter stor stand på messen Mystikkens Univers i KB Hallen forrige weekend.
– Der var 10-15 pct. flere deltagere på messen end sidste år, fortæller Ole Skjerbæk Madsen, der vurderer, at ca. 7000 mennesker besøgte messen i anledning af Halloween og Allehelgen. Han er også glædeligt overrasket over, at så mange deltog i det kristne tilbud på messen:
– Under en Allehelgens-gudstjeneste fredag kunne folk lægge billeder af deres afdøde slægtninge på alteret, mens vi sang lovsange om opstandelsen. Forbavsende mange modtog derefter tilbuddet om personlig forbøn og velsignelse, fortæller Skjerbæk Madsen.
Hvorfor fokuserer I overhovedet på de afdøde?
– Det er en gammel kristen tradition at lægge de døde i Guds hånd, ligesom vi også gør ved en begravelse, forklarer han.

Håb i opstandelsen

– Samtidig forkynder vi håbet i opstandelsen.
– I stedet for at tale imod reinkarnationslæren forkynder vi, at ethvert menneske har så stor værdi i Guds øjne, at der også er et liv efter dette. Vi kan ikke love alle mennesker opstandelse til evig salighed, men vi retter opmærksomheden mod håbet i den kristne tro.
Ole Skjerbæk Madsen holdt et foredrag om kristen mystik med afsæt i tarotkort:
– Vi får fortalt om døden på en upolemisk og udogmatisk måde og håber, at også de efterladte forstår, at de er unikke i Guds øjne. Det er beundringsværdigt, at så mange under gudstjenesten kom og tog imod en personlig velsignelse, slutter han.

Læs mere her