USA’s kristne vandt præsidentvalget

USA’s kristne er en afgørende faktor ved et valg. Ingen bliver præsident mod deres vilje.Den stærke bevisthed om kristne værdiers betydning i det amerikanske samfund viser sig især ved et valg.

Kristne værdier har præget den amerikanske præsidentvalgkamp, da de er dybt forankret i den amerikanske bevisthed.

Som forklaring på forskellen på amerikanske og europæiske kristnes indflydelse i forbindelse med valg nævner Kurt E. Larsen, at amerikanerne i modsætning til europæerne er stærkt bevidste om religiøse gruppers historiske bidrag til landet.

USA stolte af kristne værdier

Eksempelvis var det oprindeligt religiøse grupper – særligt baptister og kvækere – der banede vej for religionsfrihed og siden har været garant for værdier som frihed, demokrati og muligheder i USA.
– Eftersom disse værdier mildest talt ikke er i høj kurs over hele verden, er USA stolt af disse værdier, vurderer han.

Seks ud af ti kristne pegede på Obama

Det kan næppe dokumenteres, at de evangelikale kristne afgjorde det amerikanske præsidentvalg i tirsdags. Men de har udgjort en betydelig faktor.
Således viser en undersøgelse ifølge avisen Dallas News, at de kirkegængere, der normalt indfinder sig til gudstjeneste søndag formiddag, typisk har stemt på John McCain, mens månedlige kirkegængere har sat kryds ved Barak Obama.
Dermed har seks ud af ti kristne amerikanere med stor sandsynlighed sat deres kryds ved Obama.
Ved redaktionens slutning var fintællingen af det amerikanske præsidentvalg endnu ikke afsluttet.