Frelsens Hær nu i 120 lande

Siden 1. marts har Frelsens Hær været godkendt af myndighederne i Nicaragua. Dermed arbejder hæren nu officielt i 120 lande.Frelsens Hær arbejder nu officielt i 120 lande, efter at de den 1. marts blev godkendt af myndighederne i Nicaragua.Der er tidligere gjort forsøg på at etablere Frelsens Hær officielt i den mellemamerikanske republik. Det skete tilbage i 1980-1981. Arbejdet måtte dengang indstilles på grund af uroligheder i landet.
Siden 2005 er Nicaraguas styre imidlertid blevet mere åbent for tilstedeværelsen af kristne organisationer, hvorfor Frelsens Hær allerede for fem år siden søgte om tilladelse til at operere i landet.
Siden 2008 har Frelsens Hærs nordlige territorium i Latinamerika endvidere haft formelle drøftelser med regeringen om en formel oprettelse af hæren i Nicaragua.
Måneders arbejde med at få de juridiske detaljer på plads har nu båret frugt, og fra marts 2010 er Frelsens Hær officielt

Nicaragua er ca. tre gange større end Danmark og har en befolkning på omkring 5,1 millioner.

registreret.
Majorerne Enrique og Ana Molina fra Costa Rica er udpeget til at lede det nye arbejde.

Er i 10 lande i det
nordlige Latinamerika

I en overgangsperiode, mens Frelsens Hærs nye ledere i Nicaragua får behandlet og godkendt deres opholdstilladelser, varetages ansvaret for kontakten til myndighederne af socialsekretæren i Frelsens Hærs nordlige territorium i Latinamerika, major Max Mayorga, der selv er nicaraguansk af fødsel.
Udvidelsen af Frelsens Hærs arbejde til 120 lande indebærer for det nordlige territorium i Latinamerika, at det fremover omfatter 10 lande.
De hidtidige lande i territoriet er Belize, Colombia, Costa Rica, Cuba, El Salvador, Guatemala, Honduras, Panama og Venezuela.
Frelsens Hærs internationale ledelse opfordrer til forbøn for arbejdet i landet, der regnes som Latinamerikas næstfattigste efter Haiti.