Frelsens Hær yder nødhjælp i Chile efter jordskælv

Frelsens Hær bidrager med telte, mad, medicin og vand i Chile, der blev ramt af kraftigt jordskælv og tsunami den 27. februar. Jordskælvet i Chile, der lørdag den 27. februar kl. 03.30 lokal tid ramte Chiles kyst, har berørt to millioner mennesker. Frelsens Hærs nødtjeneste og frivillige var hurtigt klar med hjælp og omsorg til de nødstedte, som strømmede ud i de natmørke gader.

Både på kort og længere sigt anslås det, at behovet for nødhjælp til Chile vil være omfattende.

Jordskælvet, der målte 8,8 på richterskalaen med epicenteret 150 km. nordvest for Chiles næststørste by, Concepción, har foreløbigt kostet mere end 700 livet.
– Jeg har aldrig set en sådan ødelæggelse før, selvom jeg har arbejdet i mange katastrofesituationer, siger Maria Alarcon, der er forvaltningschef for Frelsens Hær i det vestlige Sydamerika.
Hun oplyser, at telte, der kan huse 60 familier, er blevet opstillet på terrassen ved Hualpencillo korps nær Concepcion, og at Frelsens Hærs medlemmer fra andre dele af Chile er ankommet for at assistere hærens hjælpeteam. Foruden logi til de hjemløse vurderer Maria Alarcon, at især mad, vand og medicin er de berørtes største behov.
Frelsens Hær har arbejdet i Chile mere end 100 år, og forvaltningschefen rapporterer, at adskillige af hærens bygninger er blevet ødelagt på grund af jordskælvet.
– Specielt ældre bygninger, opført af soltørrede lersten, er beskadigede. Det gælder i særlig grad Frelsens Hærs korpsafdelinger i byerne Quinta Normal og Lo Vial samt et hergberg for mænd, siger Maria Alarcon, der dog glæder sig over, at der ikke er meldinger om omkomne blandt Frelsens Hærs medarbejdere.

Mobil kantine i brug før tid

Frelsens Hærs øverstbefalende i det vestlige Sydamerika, kommandør Jorge A. Ferreira, oplyser, at Frelsens Hær også yder nødhjælp i byen Os Valparaiso på vestkysten af Chile.
Her skulle en kantinevogn til brug i nødsituationer været taget i brug den 4. marts. Den mobile kantine er doneret af Frelsens Hær i USA.
– Den kom så i brug med det samme og har siden jordskælvet tjent de nødstedte, fortæller Jorge A. Ferreira, der anslår, at nødhjælpsindsatsen både på kort og langt sigt vil være omfattende.
Jordskælvet, der også udløste en tsunami ved kystbyen Penco cirka 10 kilometer fra Concepcion, skriver sig ind i historiebøgerne som et af de 10 kraftigste nogensinde.