Danskerne er blevet bedre til at give

Samlet set har danskerne været villige til at give mere gennem de seneste år. Det fremgår af en undersøgelse, som indsamlingsorganisationen ISOBRO har foretaget. Indsamlingsorganisationernes indtægter er steget med over 50%. Det drejer sig om indsamlingsorganisationer som AIDS-fondet, Amnesty International, Røde Kors, Blå Kors, Flygtningehjælpen, men også Dyrenes Beskyttelse. Mens disse organisationer har øget indtægterne, så har de kirkelige organisationer svært ved at følge med. De oplever en lille tilbagegang.

Man må glæde sig over danskernes giversind, for der er mange behov. I denne juletid mindes vi igen om, at vi i Danmark får flere og flere under fattigdomsgrænsen, at mange enlige mødre og fædre ikke er i stand til at arrangere en rimelig jul for børnene. Det sker i velfærdssamfundet Danmark. Men heldigvis får en række af disse familier hjælp, fordi der er nogle, der ser nøden.

Og der er tale om nød, men ude omkring i verden er der en nød, der er langt større: mennesker dør af sult.

Så der er brug for indsats i mange sammenhænge – og vi må glæde os over, at gaveindtægterne stiger, og appellere til, at de ikke falder i den aktuelle økonomiske krise, for egentlig har vi en udfordring: gaveindtægterne kan og bør stige meget mere – også i de kirkelige organisationer.

Vi bør hver især blive bedre til at give – både til de kirkelige organisationer og til de forskellige indsamlingsorganisationer, så vi kan være med til at række ud til andre.

Bibelen underviser os om tiendeprincippet, og det er et godt princip, men minder os også om, at Gud elsker en glad giver: ”Enhver skal afgøre med sig selv, hvor meget han vil give. Vær ikke sur og modvillig, når du gør det. For Gud elsker en glad giver.”