Hvem har bolden?

For unge i Afrika er det en drøm at komme til Europa eller USA. En masse drenge og unge mænd håber på at blive professionelle fodboldspillere. Hver eftermiddag farer 22 spillere rundt efter en forslidt bold – i gloende hede – på en støvet fodboldbane uden græs her i nærheden.
For nogle år siden satte en af mine norske kolleger et volleyball-net op ved siden af radiostudiet og anlagde en volleyball-bane af cement. Han opfordrede mig til at sponsorere en rigtig professionel bold af læder til de unge. Jeg syntes ærligt talt, det var lidt rigeligt at give flere hundrede kroner – for en bold! Selv har jeg altid klaret mig udmærket med plastikbolde til 19,95 kr. Men jeg er nu heller aldrig blevet ”opdaget” af talentspejdere… Min missionærkollega så store muligheder i, at de unge blev dygtige til sport i stedet for at lave ulykker. I Norge er tusinder af kristne hyperaktive i sport gennem KRIK.
Så jeg gav dem den bold.

I går mødte jeg så en afrikansk mor. Hun fortalte, at den ene af hendes sønner nu var i Egypten og den anden på vej til Libyen. Jo, de havde da fået kontrakt som professionelle volleyball-spillere…!
Nu må man så håbe, at de holder fast ved deres kristne tro i de muslimske lande. At de bliver venskabs-missionærer – i stedet for at blive kapret til at udbrede den ”rene” islam, når de vender tilbage til deres sorte brødre. Libyens leder Gadaffi mistænkes jo jævnligt for at stå bag Al Quaida og deslige. Og her på det kristne radiostudie har vi godt bemærket, at Gadaffi netop har købt ”Africa No.1” i Gabon. Det er den mest aflyttede kortbølge-radio i Afrika. Den plejer at sende nyheder og musik efter vestlig stil, men nu er man begyndt at ansætte journalister, der opfatter verden ligesom Gadaffi…!

Radio er vigtigere end både tv og aviser i Afrika. Gennem Udfordringens medie-mission hjælper vi radio-aktive kristne her og i andre byer med radiosendere og udstyr.
Vi underviser journalisterne, så de kan fylde æteren med troværdige nyheder – og med ”de gode nyheder”, som kan forvandle både mennesker og byer.
Vi vil erobre bolden fra Gadaffi.