Københavnske kirker går sammen i bykirkeråd

Det største sognekirkelige samarbejde har set dagens lys. Syv kirker i København vil fremover kalde sig Vesterbro Bykirke.Syv kirker på Vesterbro i København har oprettet et nyt samarbejdsorgan og kaldt det bykirkeråd. Samarbejdet vil sikre et mere varieret kirkeligt udbud for at få flere til at gå i kirke, oplyser Kristeligt Dagblad.
De syv kirker er Absalons Kirke, Gethsemane Kirke, Enghave Kirke, Elias Kirke, Apostelkirken, Kristkirken og Maria Kirke – kirker der ikke har det store besøgstal hver for sig.
– I byen er det ikke realistisk at bruge sognegeografien. Når det for medlemmerne er ligegyldigt, hvilken kirke man går til, så er det kirkernes pligt at skille sig ud fra hinanden med hver sin profil, siger Morten Miland Samuelsen, der har lavet en ph.d-afhandling i kirkesociologi.
sl