Medfølende kristne i front mod religiøs terror i Indien

Efter terrorangrebet i Mombai taler indiens kristne om et fælles traume for landets troende mindretal. De håber, myndighederne griber ind.Efter sidste uges terrorhandlinger, der kostede 195 mennesker livet i den indiske by, Mumbai, har Indien’s Kristne Kirkers Råd (AICC) udtrykt medfølelse med ofrene.For AICC’s generalsekretær, John Dayal, har terroraktionen i det indiske finanscentrum en klar parallel til den tre måneder lange forfølgelse af kristne i den indiske delstat, Odissa.
– Dette er en anledning til at rette intensiv opmærksomhed mod grupper, der udgør en trussel mod uskyldige mennesker. Især mod religiøse mindretal, siger han i en udtalelse og påpeger, at terror-ofrene i Mombai omfattede både kristne, jøder, muslimer, hinduer og budhister.
– Vi beder om fred for de pårørende og lægedom for de sårede, sagde generalsekretæren, der tror det fælles traume, tragedien har påført de berørte nationaliteter og trosretninger, vil øge den gensidige forståelse mellem dem.

Appel til myndighederne

John Dayal håber begivenhederne i Mumbai kan få myndighederne til at indse behovet for en styrket indsats mod de fraktioner, der terroriserer landets religiøse mindretal. Som eksempel peger han på tidligere bombeaktioner mod muslimer i byen Malegaon, 260 km. nord for Mombai og en terroraktion i sidste uge mod hovedstaden, Guwahati, i delstaten Assam, og endelig peger han på de sidste tre måneders systematiske forfølgelse af kristne i delstaten Orissa.
– Indien kan naturligvis heller ikke glemme, at I Orissa er mere end 100 mennesker dræbt, tusinder såret og titusinder blevet hjemløse. Disse ofre er kristne og udsat for en meningsløs og målrettet etnisk udrensning, siger John Dayal.
Også organisationen, The Evangelical Fellowship of India (EFI – det evangeliske fællesskab i Indien) håber den senere tids begivenheder kan bibringe de forfulgte kristne i den sydindiske delstat ny opmærksomhed.

Tvinges ud af lejre

Til Christian Today oplyser EFI, at situationen for det kristne mindretal i Orissa fortsat er meget usikker, og med uformindsket styrke byder på vold og afbrændinger.
På en mediekonference oplyste det kristne organ, Kandhamal Christian Jankalyan Samaj (KCJS), at kristne, der i Kandhamal-regionen har søgt tilflugt i flygtningelejre, nu tvinges til at vende tilbage til deres nedbrændte hjem og kirker.
– Hvordan skal folk kunne vende tilbage under sådanne forhold, spørger N Dinabandhu fra KDJS, der ligesom John Dayal opfordrer myndighederne til at genoprette roen og sikre tilstrækkelig sikkerhed for de kristne, der blot udgør cirka to pct. at befolkningen. Op mod 80 pct. i Indien er hinduer.
Forfølgelserne af de kristne i delstaten Orissa har stået på siden slutningen af august anført af nationalistiske hinduister. Iagttagere mener, at årsagen er at et stigende antal nederst i kastesystemet konverterer til kristendommen.