Tro der koster

Om kristne i islams skygge – en bog man ikke så nemt bliver færdig med.Broder Andreas vil være velkendt for de fleste som stifteren af Åbne Døre, der arbejder for at hjælpe forfulgte kristne over hele verden. Bogen er da også udgivet i samarbejde med Åbne døre og med Al Janssen – skribent for Åbne døre – som medforfatter.Åbne døre arbejder meget i den muslimske verden, og det er også denne verden, bogen fører os ind i – jævnfør undertitlen: ”Kristen i islams skygge”.
Den første og største del af bogen består af en fiktiv historie om de kristnes genvordigheder i et unavngivet muslimsk land. Historien er dog ikke mere fiktiv, end at den er sammensat af begivenheder, som forskellige kristne i forskellige muslimske lande har gennemlevet. Og det er ikke småting! Hvis man har læst Når troen koster mest, som Lohses Forlag for nylig udgav i samarbejde med Åbne døre, vil man nikke genkendende til flere af de uhyrligheder, kristne udsættes for i den muslimske verden.
Beretningen i Farlig tro indeholder imidlertid også tankevækkende beskrivelser af, hvordan muslimske mænd og kvinder omvendes til kristendommen og drevet af en vældig begejstring over deres vidunderlige nye tro sætter livet på spil i deres arbejde for evangeliets udbredelse og for Guds menighed. Her kan man nemt komme til at føle sig som en gammel og træt kristen ved sammenligning.
Bogens anden del er Broder Andreas’ videreudvikling af de tanker, første del uvilkårligt må vække. Her stiller han læserne over for en række udfordringer: Er vi parate til at møde muslimerne med Kristi kærlighed? Vil vi bede for dem? Også de bindegale mordere i Hamas og Al-qaeda? Er vi kristne parate til at ’bekæmpe’ visse muslimers hadefulde jihad ved selv at dø i ’kærlig jihad’ for at hjælpe vores forfulgte brødre og søstre og prædike evangeliet for muslimer? Er vores tro ikke mere værd at dø for end deres?
Farlig tro er en bog, man ikke så hurtigt bliver færdig med, og selv om de færreste af os måske finder på at (eller kan eller skal) rejse ud på selvmorderiske missionsrejser til de muslimske lande, så tror jeg mange efter endt læsning vil (og kan og skal) gøre mere for den kæmpende og lidende kirke i disse lande. Økonomisk hjælp har de fleste i vores verdensdel mulighed for at bidrage med, og det, som Broder Andreas selv regner for det allervigtigste, kan vi alle bidrage med: Forbøn.
Læs bogen og bliv vred, bliv ydmyg og bliv klogere på, hvordan du måske kunne gøre mere for at hjælpe dine forfulgte brødre og søstre i islams skygge.

Broder Andreas
og Al Janssen:
Farlig tro
291 sider • 248 kr.
LogosMedia