Udsatte unge skal hjælpes – ikke straffes

Kriminel lavalder bør ikke sænkes, mener kristen hjælpeorganisation.Hårdere domme, længere straffe og nedsættelse af den kriminelle lavalder kommer hurtigt på bane, så snart en ny voldssag med unge dukker op i pressen.Det er primært Dansk Folkeparti, der kræver den kriminelle lavalder sænket helt ned til 12 år.
– Det er betænkeligt og bekymrende at stigmatisere børn og unge på den måde, siger Roland Durup (billedet). Han er souschef i Kristelig forening til Bistand for Børn og Unge med ansvar for 25 institutioner over hele landet.
– For dels viser statistikken, at voldskriminalitet generelt er faldende. Dels vil en kriminel lavalder på ned til 12 år blot fastlåse børn og unge på den kriminelle løbebane. Det har engelske erfaringer allerede vist, mener han.
Kristelig Forening til Bistand for Børn og Unge (KFBU) blev stiftet af fængselspræst Siegfred Hedegaard Nissen for over 100 år siden for at få børn helt ned til 10 år ud af danske fængsler.