500 kom til gudstjeneste

– selv om kirken i Hjørring ikke er startet endnu…Først lukkede de kirken. Så åbnede de en ny. Og nu har Projekt:KIRKE i Hjørring netop haft sin 2. prøvegudstjeneste – med over 500 deltagere.- Vi var overbooket, folk stod op i stor stil, fortæller en begejstret Torsten Conrad, der er ledende præst for den nye kirke.
Efter endnu en prøvegudstjeneste den 8. februar er kirken klar til at søsætte den nye kirke den 1. marts.
Kirkens anden præst er tidligere musikpræst i Kirken i Kulturcentret i København, Andreas Matthew.
Pinsekirken i Hjørring blev efter mange år nedlagt den 7. september 2008. Det skete ved en stor taksigelsesfest, hvor deltagerne også besluttede at etablere en ny kirke i byen under navnet Projekt:KIRKE. Kirkens hidtidige præst, Punnoose Mathew, fortsætter som menigt medlem, mens han stadig leder Centerkirken i Hirtshals, der blev stiftet af Pinsekirken i Hjørring.

Kirkeløse medvirker

Projekt:KIRKE holdt sin første prøvegudstjeneste i oktober. 109 personer troppede op – over halvdelen uden fast kirkelig tilknytning. 39 medvirkede ved gudstjenesten. Flere af dem havde ikke tidligere været tilknyttet en kirke.
Den anden prøvegudstjeneste blev holdt juleaftensdag de 24. december på Lundergårdsskolen i Hjørring med over 500 personer. Det var en julegospelgudstjeneste med kirkens nystartede gospelkor, der endnu ikke har fået et navn og kun havde øvet i tre uger. Koret ledes af Heidi Biskow fra Aalborg sammen med Andreas Matthew.

Starter med et brag

Mellem prøvegudstjenesterne mødes man til arbejdssøndage, hvor man en kernegruppe på mellem 25 og 55 personer evaluerer gudstjenesterne, så man er klar til at en storstilet ”launch-gudstjeneste” den 1. marts. Begrebet er hentet fra rumfartsindustrien og betyder raketopsending.
Kirken har ikke nogen bygninger, for som man siger: Mennesker er vigtigere end mursten. Pinsekirkens bygninger på Klokagervej 71 blev solgt i juni sidste år.
Præsterne er ikke fuldtidsansatte. For dels vil man hellere bruge penge på sociale projekter end på lønninger, og dels ønsker man at være ”hverdagsrelaterede”: Præsterne skal have direkte føling med det almindelige arbejdsmarked og vil derfor kun arbejde i kirken 1-2 dage om ugen.