Velklingende lovsang

Lovsangs-cd’en fra AMC (Aalborg Menighedscenter) er en samling velklingende lovsange, som bestemt er værd at lægge øre til.Dagens lovsang er ofte strengebåret, navnlig en god forvrænget el-guitar hører med til lydbilledet i moderne lovsang. …elsker kun Dig er ingen undtagelse. Her er rockinspirationen i et nummer som ”Jesus, jeg stoler på dig” ikke til at tage fejl af, men folkene bag cd’en er ikke bange for at mikse stilarterne og tager elementer fra pop og techno, såvel som mere traditionelle ballader. Det tjener til deres ros, at det musiske hænger sammen, således bryder det mere eksperimenterende med fornemmelsen af lovsang som en uniform og uoriginal stilart.
Fokus er – som pastorparret David og Lene Hansen skriver – at ære Kristus, formidle Helligåndens nærvær og udbrede Guds rige til verden. Det er også indholdet i al sin enkelhed. Teksterne er forholdsvis traditionelle med mange vendinger, som stort set kun har deres plads i lovsangen, fx ”for evigt vil jeg ophøje dig”, ”Vi vil erklære Dig som Herre i alting”, ”vi gi’r Dig ære” osv. Man kan således spørge, om ikke den sprogbrug efterhånden trænger til en modernisering svarende til musikken.
”…elsker kun Dig” er præget af inderlighed og ærlighed:
Du er mer’ end tradition
I mit liv, min Gud
Uden Dig er alting tomt for mig

… Og jeg elsker kun Dig
Når det kommer til stykket, er det vel denne hengivenhed, som er al lovsangs forbillede, fra Davids dans foran pagtens ark til nutidens tilbedere. Det er et privilegium at ære Gud, og det er en fornøjelse, når nogen som AMC har lyst, evne og mulighed for at dele det med os andre.
Josua Christensen

Aalborg Menighedscenter:
… elsker kun Dig • 46 min. • 149,95 kr. • Alstrup