Kaka vil tjene Jesus – fremfor penge

For AC Milans brasilianske stjernespiller, Kaka, går himmelske værdier forud for jordiske.I januar afviste Ricky Kaka et tilbud fra Manchester City, der kunne have gjort ham til verdens dyreste fodboldspiller.

Ricky Kaka er ikke til at lokke – i hvert fald ikke for penge.

100 mio. pund, svarende til 750 mio. kroner, samt en årlig gage på 15 mio. pund var det gigantiske beløb, den engelske storklub fristede med.
Men boldkunstneren, der har proklameret, at han vil være præst, når han slutter karrieren, afslog det fristende tilbud, der kunne have firedoblet hans løn.
– Alle budskaber jeg modtog, opmuntrede mig til at vælge med hjertet, hvilket viste sig at være rigtigt, sagde Kaka til klubbens egen tv-station og tilføjede, at han ikke så meget som i 30 sekunder havde overvejet at takke ja til lønstigningen.
Tilhører Jesus
Den opsigtsvækkende erklæring trak naturligvis overskrifter i de engelske aviser.
”Jesus rather than money is Kaka’s God” (Jesus, og ikke penge er Kakas Gud), lød tophistorien i the Daily Mirror.
Angiveligt med et anstrøg af ironi. Men også sandheden om angriberen, der I 2007 blev kåret som årets spiller.
Kaka tilhører the Reborn in Christ Evangelical Church i Brasilien. Det samme gør i øvrigt hans fætter, Eduardo Delani, der spiller for VB og tidligere har givet interview til Udfordringen. Begge er kendt for at optræde i deres t-shirts med klare bekendelser af, hvem de tjener.
”I belong to Jesus” (Jeg tilhører Jesus), lyder proklamationen, når Kaka smider spillertrøjen for den klub, han dog ikke er til at lokke væk fra. I hvert fald ikke for penge.