Tradition og fornyelse

”Lovsang fra sommeroase ’08 – Live” er Dansk Oases lovsang fra sommerstævnet samme år.Cd’en er en smuk samling af forfriskende nye danske lovsange og et par gamle kendinge i nye indspilninger. Der synges tekster bygget på Skriften, og Guds levende ord rører altid en åben sjæl. De forskellige numre klæder hinanden rigtig godt og er et glimrende udtryk for selve organisationen Dansk Oase: Fornyelse og inspiration bygget på et solidt traditionelt grundlag, godt forankret i dansk kultur og kirkeliv.

Cd’en er et velkomment input til et efterhånden godt udvalg af danske lovsangsalbum. Sammen med sin forgænger ”Lovsang fra sommeroase ’07” bidrager den med sin særlige Oase-klang – tradition og fornyelse – til et bredere spekter af danske lovsangsalbum. Der er samtidig med cd’en udgivet et nodehæfte, som gør det nemt at bruge sangene i sin egen kirke eller forening.

Som bonustrack på cd’en finder vi nummeret ”Lige nu, lige her” med Laura Kjærgaard – kendt fra X Factor 2008. Sammen med Jazz-gruppen Up Above gæstede hun Sommer Oase. Det er et glædeligt genhør med Lauras velklingende, levende stemme, men nummeret overstråler på ingen måde de øvrige numre. F.eks er nummer 7, ”Zions Blomst”, sunget af Maria Kofoed Pedersen, en af mine absolutte favoritter, og min 5-årige datter er enig: ”Den skal vi høre igen mor,” udbrød hun, og så blev repeat-knappen aktiveret den næste halve time. Det kan nummeret sagtens bære – det samme kan cd’en. Den bliver nærmest bedre og bedre, jo flere gange du hører den.

Som afslutning får vi et svingende instrumentalt jazz-nummer fra Up Above med saxofon og guitar i førerposition med live stemning og entusiasme fra tilskuerne, som gladeligt modtager tilbuddet om at synge med til slut. Var du med på Sommer-stævnet, vil cd’en uden tvivl vække minderne til live. Lavede du, ligesom jeg, andre ting sidste sommer, er cd’en først og fremmest til glæde og inspiration, hvilket er helt i tråd med udgivers ønske!
Lisbeth Thomsen