Tro og professionalisme går hånd i hånd

I sidste uge fik de religiøst funderede behandlingstilbud et skud for boven – endda fra en psykiatrisk overlæge.Men det er ikke fair at skære alle religiøst motiverede behandlingstilbud over en kam. Der er nemlig forskel på, om et behandlingshjem har baggrund i den omdiskuterede sekt Scientology, eller om det er en frikirke, som Pinsekirken med over 100 års socialt engagement i Danmark, der står bag.
Det kan være mediernes forenkling eller journalisternes uvidenhed, der lader psykiatrisk overlæge Henrik Rindom kalde religiøse behandlere for plattenslagere ganske uimodsagt.
Men i denne udgave af Udfordringen trækker vi et eksempel frem fra pinsekirkens behandlingshjem Betesda i Brande, der viser, at deres succesrate ligger over landsgennemsnittet. Et klik på Betesdas hjemmeside kan desuden informere om kompetente fagfolks opbakning.
Religiøs misbrugsbehandling i almindelighed er én ting – og her kan der naturligvis som på alle andre områder være brådne kar. Men godkendt kristen misbrugsbehandling er noget ganske andet.
Tro og professionalisme kan nemlig godt gå hånd i hånd. Troen er en motiverende faktor for både behandlere og klienter. Troen kan støtte op om de professionelle initiativer, som er nødvendige for at blive misbruget kvit.
Derfor bør den ikke miskrediteres. Hverken af medier eller overlæger.