Opgør med knaphedsmentalitet:
Uddelte 10.000 indkøbsposer under gudstjeneste

Amerikansk præst sendte menigheden på indkøb – for deres sultne naboer.Ingen gik tomhændede bort fra gudstjenesten i den kendte Saddleback Kirke i Californien sidste søndag.Kirkens præst Rick Warren ankom nemlig med ikke mindre end 10.000 indkøbsposer, som rundhåndet blev delt ud til forsamlingen.
Forinden havde Warren i sin prædiken opfordret kirkegængerne til at leve i større afhængighed af Gud.
En prædiken, der tog afsæt i tidens hang til hjælpepakker og panderynker over økonomiens langvarige rutsjetur.
– Gud giver det daglige brød, proklamerede præsten, hvis prædiken kan genhøres på kirkens hjemmeside. Samtidig tog han et opgør med ”knaphedsmentaliteten”.
– Hvad er knaphedsmentalitet. Det er, når man siger: ”Jeg er bange for, det ikke kan løbe rundt”, eller ”Jeg bliver nervøs, bange og går i panik”, forklarede Warren, der opfordrede tilhørerne til at møde økonomisk frygt med tro.

Læs mere i Udfordringen på torsdag.