Julehjælp blev fordoblet

Med op mod 11.000 ansøgninger om julehjælp sætter Frelsens Hær atter rekord.
Næsten 11.000 familier og enlige har i år ansøgt Frelsens Hær om julehjælp.Det er det højeste antal nogensinde og op mod en fordobling i forhold til 2005, hvor op mod 6.000 modtog hjælp til at klare højtiden. For ti år siden søgte blot 3.900 på landsplan om julehjælp hos Frelsens Hær.
Den voksende bunke ansøgninger presser Frelsens Hær til at prioritere børnefamilier ved årets juleuddelinger. På landsplan regner Frelsens Hær med at kunne hjælpe cirka 7.000 familier i 2010, mens omkring 4.000 må afvises.

Regeringen må erkende fattigdom

Et overraskende tilsagn fra regeringen på tre millioner kroner til deling mellem alle organisationer, der yder julehjælp, hilses velkommen af Frelsens Hærs informationschef Lars Lydholm. Beløbet, der blev stillet i udsigt i begyndelsen af december, rækker dog langt fra til at kunne matche antallet af ansøgninger. Alligevel glæder regeringens nye imødekommenhed informationschefen, der hidtil er blevet afvist af Socialministeriet.
– Det er udtryk for, at man har erkendt, der er et fattigdomsproblem i Danmark, vurderer han.
Når rekorden i antallet af ansøgninger kan slås år efter år, skyldes det ifølge Lars Lydholm en kombination af starthjælp og kontanthjælpsloft forstærket af finanskrisen. De lave ydelser fastholder samfundets svageste på økonomisk smalhals, ikke blot ved juletid, men også til daglig.