Unge indvandrere søger ind på kristne efterskoler

Kristne efterskoler har dobbelt så mange indvandrere som andre efterskoler. Indvandrere er glade for faste rammer og plads til at tro, viser undersøgelse.Flere og flere unge med indvandrerbaggrund tager på en dansk efterskole med kristen baggrund. Det viser en rundringning til 77 efterskoler, som Efterskoleforeningen har foretaget.

En efterskole, der har stor søgning af indvandrere, er Efterskolen Kildevæld i Kolding. Foto: cPress

Hele syv ud af ti kristne efterskoler har i dag indvandrerelever.
Med helt op mod 400 indvandrerunge på de nye årgange er der på få år sket en eksplosiv udvikling i tilstrømningen af elever med hovedsagligt muslimsk baggrund til de kristne danske efterskoler, skriver Berlingske Tidende.
Undersøgelsen viser, at der er mere end dobbelt så mange med indvandrerbaggrund på de kristne efterskoler end på andre efterskoler.
– Efterskolerne med et kristent livs- og menneskesyn har ofte nogle særdeles ordnede forhold og værdier, siger formanden for Efterskoleforeningen, Troels Borring.

Muslimer værdsætter kristne værdier

– Men udover de fysiske og holdningsmæssige retningslinjer oplever vi, at der er en forenelighed mellem det kristne og muslimske. De unge med indvandrerbaggrund er ikke bange eller berøringsangste for de kristne værdier. De værdsætter tværtimod, at der er plads til troen i hverdagen, siger han til avisen.
Den tv-kendte integrationskonsulent Manu Sareen ser den øgede tilstrømning af indvandrerunge til de kristne efterskoler som et udtryk for, at mange muslimer føler et stort fællesskab med kristne:
– De ser det som et plus, at der er plads til tro og religion. De muslimske forældre er utrygge ved den danske ungdomskultur og oplever den som fyldt med druk, sex og stoffer. På en kristen efterskole er der en helle med faste regler og normer, siger han.
/sl