Der er spor af Kristus i verdensreligionerne

Det er ikke kun i jødernes helligskrifter, vi finder profetier om en kommende Messias.

Kristus i verdensreligionerne er udgivet på cBooks.dk, hvor den også kan debatteres. Den kan købes via Udfordringen.

Det dokumenterer Svend Løbner i sin nye bog ”Kristus i verdensreligionerne”, der udkommer den 27. marts.
I hinduernes Bhagavad Gita inkarnerer Gud sig blandt mennesker. I Rig Veda bringer Gud sig selv som offer. Og I Koranen velsigner Jesus sin fødsel, død og opstandelse.

Jesus nyder respekt

Jesus Kristus nyder også respekt i bl.a. jødedom, hinduisme og islam. Det viser bogens interview med imam Abdul Wahid Pedersen, hindupræst Krishna Seleswami og forhenværende overrabbiner Bent Melchior.
– Melchior siger, at Jesus har bidraget til jødedommen. Wahid Pedersen indrømmer, at Jesus har højere status end Muhammed. Og Seleswami anerkender Jesus som en af Guds inkarnationer. Det må da kunne bruges som berøringspunkt i integration og kommunikation af de kristne værdier, siger Svend Løbner.
Svend Løbner er journalist og leverer et stort antal artikler til danske medier fra eget pressebureau. Han har været frikirkepræst i 25 år, er forfatter til flere debatbøger og bl.a. kendt fra Udfordringens spalter.

Ikke New Age

Det er nok vigtigt at slå fast, at Svend Løbner ikke er new age-tilhænger eller går ind for at sammenblande alle religioner (synkretisme).
Hans formål er at give indsigt i andre religionernes forståelse af Jesus. Det kan man så bruge til at integrere udlændinge bedre i den danske kultur, mener han. Men det er måske mere oplagt for dette blads læsere at bruge denne viden til at nå folk med en anden religion med det kristne budskab.

I C.S. Lewis’ fodspor

Bogen anbefales bl.a. af religionskonsulent Mogens S. Mogensen, der skriver:
– I bogen forfølger forfatteren et spor i religionsteologien, som over C. S. Lewis kan føres helt tilbage til kirkefædrene, nemlig at der i andre religioner findes refleksioner af Kristus-åbenbaringen.
– Med en engagerende journalistisk tilgang føres læseren ind i spændende religionsmøder med mennesker fra hele verden og bliver samtidig udfordret til at gennemtænke sin egen tro.

Gribes af mission

Cand. mag. Mikkel Hvid, der underviser ved journalisthøjskolens efteruddannelse, siger:
– I en tid, der fokuserer på religiøse forskelle og modsætninger, er det befriende at læse en tekst om religion, som ikke peger fingre, ikke kritiserer og polemiserer, men søger muligheder, finder fællesskaber og åbner rum for møder.
– Det gør Svends. Skrevet fra et tydeligt og erklæret kristent ståsted formidler han klart, engageret og meget tillidsvækkende sine tolkninger, så læserne gribes af hans mission og bliver klogere på centrale figurer i de store religioner.