Kandidater vil velsigne homoseksuelle

Kaj Bollmann er som den eneste bispekandidat i tvivl…Torsdag den 5. marts var sidste chance for potentielle kandidater til bispevalget i København for at indlevere en liste på mindst 75 stillere. v

Kaj Bollmann

Tilbage er seks bispekandidater, der alle går ind for velsignelse af homoseksuelle: Sognepræsterne Peter Skov-Jakobsen, Andreas Christensen, Asser Skude, domprovst Anders Gadegaard, generalsekretær i Bibelselskabet Tine Lindhardt og generalsekretær i Kirkefondet Kaj Bollmann.
Sidstnævnte er dog stadig i tvivl:
– Kærlighed mellem to mennesker er der jo altid velsignelse i, men min personlige holdning er ikke afklaret endnu. Derfor har jeg større forsigtighed med at lave om på den nuværende ordning, siger han.
Den nuværende ordning er, at der er mulighed for at velsigne homoseksuelle par, hvis man ønsker det. Afgående biskop i København Erik Norman Svendsen lavede i 2005 et vejledede velsignelsesritual for homoseksuelle par, som bruges i seks af landets 10 stifter samt Grønland.
– Jeg vil være forsigtig med at ændre på noget, som har fungeret i så kort tid, og som vil skabe en betydelig splittelse i Folkekirken, siger Kaj Bollmann til Udfordringen.
– Det er desuden vigtigt, at et evt. vielsesritual for homoseksuelle ikke vedtages efter pres fra politikerne. Dette er en kirkelig sag! Kommer presset, så vil jeg insistere på, at vi flytter hele den juridiske del af vielsen ud af kirken – og det gælder vielser generelt, så alle vielser af både homo- og heteroseksuelle forhold foregår på rådhuset, og vi nøjes med en evt. velsignelse i kirken, siger han.