Kvinde demonstrerer mod abort i Holbæk

Susanne Westh Larsen vil protestere foran Holbæk Sygehus i 40 dage.Susanne Westh Larsen fra Hørve i Odsherred står hver uge foran Holbæk Sygehus for at protestere mod de 40 aborter, der dagligt udføres i Danmark. Og her vil hun stå frem til den 5. april.- For mig er smerten ved at leve i et samfund, der slår over 15.000 uskyldige børn ihjel i moders liv, så pinagtig, at jeg ikke kan være tavs mere. Vi er samlet godt på vej mod et abortmillionholocaust her i Danmark siden 1973, siger hun.
Men der er yderligere en grund til, at hun ene kvinde stiller op foran sygehuset. Hun fik nemlig selv en abort for 30 år siden.
– Min egen samvittighed lettes ved at søge tilgivelse og helbredelse og ved at gøre bod.

Modigt gjort

Susanne Westh Larsen får opbakning fra Retten til Liv, der har fulgt hendes demonstration:
– Det er både prisværdigt og modigt gjort, og det vil forhåbentligt inspirere andre, så vi allerede næste år er flere, der arrangerer lignende kampagner rundt om ved sygehusene i Danmark, siger landssekretær Ellen Højlund Wibe.
– Men først og sidst håber og ber’ vi med hende om, at hendes kampagne må kunne redde liv og hjælpe kvinder i bearbejdelsen af svære følelser omkring abort.

Umenneskelig effektiv

Det var i den forbindelse rystende at støde på en kvindelig overlæge ved fødeafdelingen på Holbæk Sygehus, der udtalte til TV Øst, at ’det ikke var rimeligt, at kvinder blev bragt i tvivl i sidste stund’, siger Ellen Højlund Wibe:
– Det afslører jo en umenneskelig effektivitet både i forhold til barnet i maven og den abortsøgende kvinde, hvor enhver tanke om det positive i at kunne redde livet for barnet er udeladt.
Susanne Westh Larsen har oprettet en gruppe på Facebook for at søge ligesindede, der er parat til at stå foran sygehuset i Holbæk. Foreløbig har én meldt sig, fortæller DR P4.
Hun har søgt både politi, kommune og sygehus om at få lov til at stå med et skilt foran sygehuset, men vicedirektør Niels Stein, Holbæk Sygehus, siger, at man ikke ønsker den form for kampagne foran sygehuset.
– Men så må jeg eller vi jo opholde os uden for sygehusets matrikel, siger Susanne Westh Larsen.