Omstridt Evangelistfestival flytter fra Arnborg til Gørløse

Organisationen Evangelist har i flere år holdt sin årlige sommerfestival i den jyske by Arnborg. Det har givet protester og demonstrationer fra lokale indbyggere. Nu flytter Evangelist festivalen til leder Christian Hedegaards landsted i den nordsjællandske by Gørløse.Og det er lokalbefolkningen ifølge Kristeligt Dagblad (KD) oprørte over.
– Vi oplever ikke den borgerprotest som andet end noget, KD har fundet på, svarer Evangelistformand Josef Berg. – De har fundet en, som er formand for en forening, der er imod Evangelist, og fået ham til at udtale sig på vegne på alle borgere i Gørløse. Det må da være at tage alle Gørløse-borgere som gidsler.
– Hele striden i Arnborg handler om en vej – det vil ikke blive aktuelt her i Gørløse, da området her ikke deler vej med nogen. Derfor forventer vi, at alt kommer til at forløbe stille og roligt.
Sommerfestivalen starter den 4. juli.
sl