Vidende og veloplagt foredrag om etik

En sprudlende Erling Tiedemann tryllebandt sit publikum i Humlebæk.Det lykkedes tidligere formand for Etisk Råd, Erling Tiedemann, at tryllebinde sin forsamling en god times tid i Strandvejskirken, Humlebæk, med spørgsmålet: Sidder etikken i hjertet, i hjernen eller på rygraden?

Erling Tiedemann

Svaret kom til sidst: Etikken sidder både i hjertet og i hjernen – og derfor også på rygraden.
70 personer var mødt frem til Strandvejskirkens Seniorcafé den 20. februar. Strandvejskirken er en del af Det Danske Missionsforbund.
– I faglighed udtrykker man det, man kan, i politik det, man vil, mens etik siger noget om det, man bør, fastslog dagens foredragsholder, hvis alenlange CV også afslører en årrække som formand for sygehusudvalget i Vejle Amt og senere amtsborgmester samme sted.
Etik handler om det gode liv. Hvordan vi ikke skader, men gavner hinanden. Og her opstår ofte dilemmaer:
– Kunne man under krigen lyve over for Gestapo for at frelse en jødes liv? – Og ophæver det buddet om ikke at lyve? spurgte Tiedemann.
Iklædt sin sædvanlige sprudlende stil og overordentlig dygtige håndtering af sproget fortalte han om de ti tilbud til det gode liv, om Gud, der tilgiver – og mennesker, der forsøger det samme – og om naturen, der ikke gør, når vi overskrider grænserne for det gode liv.
Peter Götz/sl