7 døgn i Jerusalem

For tredje år i træk opføres rytmisk påskemusical i Vejle.Det er ikke dovenskab eller mangel på fornyelse, når Vor Frelsers Kirke i Vejle for tredje år i træk opfører ”7 døgn i Jerusalem” i påsken.

Kirken var fuld, da de to voksenkor og solister sidste år opførte Martin Alfsens værk.

Både publikum og medvirkende har været så begejstrede for musikken og teksterne de andre år, at organist Erik Linow har valgt igen at dirigere Vor Frelsers kirkes Ungdomskor og The United Saviour Singers til en opførelse palmesøndag.

Lidelseshistorien

I 25 satser gennemspilles hele påskens begivenheder om Jesu lidelse og død – og triumferende opstandelse.
– Værket varer godt en time og går lige til hjertet med varme og iørefaldende melodier, forklarer Erik Linow.
– Solisterne repræsenterer personerne i påskedramaet.Stykket er skrevet for 2 selvstændige kor, der på samme tid synger hver deres stemmer, så der visse steder bliver tale om 8 -10-stemmige forløb.
Musikken er inspireret af musicals, gospel, traditionals, rytmisk livlige satser og flotte Bach-lydende fuga- og recitativsatser.

Flere medvirkende

En del flere sangere er kommet til siden sidste år. Der bliver derfor mindst 110 medvirkende ved koncerten.
De fire hovedsolister, Marie Nyborg Højlund, Daniel Jørgensen, Anette Mouritsen og Thomas Jensen hentes udefra, mens de øvrige solister er sangere fra kirkens egne kor. Det er Maria Madsen, Inge Dideriksen, Simon Antonsen og Gabriel Maat.
Bandet udgøres af den kendte jazzpianist Pojken Flensborg, der medvirker for 3. år i træk, og desuden fire professionelle musikere på guitar, bas, trommer og saxofon.

Også i Sønderborg

Lidt fornyelse er der dog, idet der i år gøres noget ekstra ud af påklædningen.
Komponisten, Martin Alfsen, der er meget kendt i hjemlandet, har meddelt, at han kommer fra Norge for at overvære koncerten i Vor Frelsers kirke. Koncerten bliver desuden gentaget Palmesøndag aften i Sct. Marie kirke i Sønderborg.
Henri.