Danmarks største frikirke fylder 10 år

Københavns Kulturcenter er et samlingspunkt for tro og livsudfoldelse. Fejrer 10 års jubilæum den 16. og 17. maj.For 10 år siden tog Pinsekirken København et banebrydende trosskridt indenfor dansk kirkeliv. Fire pinsekirker i København blev slået sammen til én stor kirke, der i dag går under navnet Kirken i Kulturcentret.En stor bygning på 14.000 kvadratmeter blev købt for 25 mio. kr. på Drejervej 15 i Københavns nordvestkvarter.
To år og 35 mio. kr. senere var en nedslidt teknisk skole forvandlet til et topmoderne kulturcenter. Centret rummer i dag kirke, skole, konferencecenter og et hav af foreninger.
Drømmen om en bygning, der kunne være en gave til byen, er realiseret – et sted, hvor københavnerne kan opleve og opdage livet i dets mangfoldige kulturelle udtryk og samtidig stifte bekendtskab med den kristne tro.
Omkostningerne har ud over knofedt og et dybt greb i pengepungen været nedlæggelsen af de fire pinsekirker: Elimforsamlingen i Kronprinsensgade, Tabormenigheden på Lyngbyvej, Elim i Buddinge og Eben-Ezer i Lyngby.
Frugten er, at kirken er kommet på landkortet i mange søgende københavneres bevidsthed og er blevet en myretue af musik, børne- og teenagearbejde samt tv-produktion bl.a. til Mellemøsten, hvor millioner af muslimer nu kan høre det kristne budskab.
Kirkens seniorpræst, Jarle Tangstad, fremhæver to store landvindinger ved dannelsen af den nye ”megakirke”:

Kirke midt i samfundet

Seniorpræstepar Merete og Jarle Tangstad

– For det første, at kirken er mennesker, som ikke lever adskilt fra andre, men i det offentlige rum midt i samfundet. Det bedste sted at samles er, hvor folk i almindelighed samles. I den første menighed ville det være i Salomons Søjlegange (i det jødiske tempel – red.) og i dag ville det typisk være i byens kulturhuse.
Kirken besluttede derfor at købe en bygning, som kunne bruges af mange forskellige mennesker til mange forskellige formål og at kirken så udfoldede sit liv midt i det hele.
Som den anden store landvinding, fremhæver Jarle Tangstad, at troende har opdaget at deres ”kirkevenner” og øvrige venner, godt kunne integreres med hinanden.

Rejsen er kun begyndt

Den store udfordring for de kommende 10 år er ikke at skabe gode fysiske rammer, men at satse på livgivende relationer, som både inkluderer nye mennesker og hvor vi hjælper hinanden til at blive stærke i troen, mener Tangstad.
Den 16. og 17. maj fejrer kulturcenteret 10 års jubilæet med åbent hus, social outreach, workshops, festaften for alle frivillige, gårdsfest samt stor tværkulturel festgudstjeneste med den tidligere IRA terrorist Michael McNamee som hovedtaler.