Maria skal overtage efter far Moses

– Men jeg er ikke som min far, siger datter til provoprædikant Moses Hansen.Der bliver ikke korstog, sexmesser og demonstrationer mod islam på programmet når Maria Nørholm Nielsen tager kappen op efter sin far Moses Hansen.

Maria Nørholm Nielsen

– Jeg er ikke min far, jeg er mig selv, siger hun til Udfordringen og uddyber:
– Jeg har ofte følt et pres fra folk, at jeg skulle være ligesom min far. Det har været utroligt svært. Men jeg er kommet ud over det, og nu forkynder jeg med min egen stil, siger hun.
Har du være flov over din fars provokerende stil?
– Nej, ikke flov. Men jeg har nogle gange tænkt: Årh, det skulle du ikke have gjort på den måde! Jeg er jo ikke samme type som min far. Så derfor har jeg ikke altid kunnet forstå ham. Men jeg har ikke været flov som barn. Kun tænkt: ”Ups, nu er der igen noget, jeg skal forklare henne i skolen…”
Maria Nørholm Nielsen er nu daglig leder af Pottemagerens Hus i Holsted sammen med sin mand Lars, der dog må pendle til Herning, hvor han er produktionschef i en tekstilvirksomhed. Bag parret står Joy og Moses Hansen, der også leder stedet – Moses dog på halv kraft efter en alvorlig hjerte- og nyrelidelse.
Pottemagerens Hus er et retrætested, hvor man kan hvile ud og komme nærmere Gud. Der er bøn hver formiddag, og en gang om måneden er Maria også vært ved en weekendkonference om et aktuelt emne.
Maria Nørholm Nielsen er 38 år og uddannet lægesekretær. Uddannelsen tog hun ret sent, da hun valgte at gå hjemme hos børnene, der nu er hhv. 11, 13 og 15 år.

Inspiration fra Australien

For et år siden kom Maria og Lars hjem fra Australien, hvor Maria gik et år på megakirken Hillsongs bibelskole i Sydney. Her gik hun på præstelinien:
– Jeg har altid haft et kald til at forkynde Guds ord, siger hun.
Maria har især hjerte for de kristne kvinder, som hun vil opmuntre til at profilere sig mere:
– I min opvækst var det ofte mændene der var markante frontfigurer i kristne kredse. Men på Hillsong blev jeg grebet af deres frigørelse af kvinder, så det i dag meget er kvinderne, der profilerer menigheden, fortæller Maria.
– I Danmark har nogle kvinder ikke rigtig plads og tid til at involvere sig i lederskab. Mange har måske følt, at de ikke kan så meget. Dem vil jeg gerne opmuntre! For hvis kvinderne mangler, mangler vi en side af Gud.
Maria var selv tøvende over for at skulle lede Pottemagerens Hus, som hendes far og Lars var idémagere bag.
– Vi var lige kommet hjem fra bibelskole til vores dejlige hus og en pæn løn. Jeg blev desværre hurtigt fanget af hverdagsræset, indrømmer hun.
Men bagved bankede kaldet:
– Jeg ville gerne dele det, jeg havde oplevet i Australien. Og nu brænder jeg for at opmuntre danske kristne på tværs af kirkeskel.
Maria Nørholm Nielsen bliver ofte inviteret ud og prædike i forskellige sammenhænge.
Og det er vel at mærke ikke som en mini-Moses!
Svend Løbner