Historisk weekend for Exercitus FC

Den kristne fodbolklub Exercitus FC er igang med en spændende forårssæson. Denne runde var ekstra speciel da klubbens serie 5 hold spillede sin første kamp nogensinde.

Jonas Quincey Weinkauf snyder en DASAC spiller. Exercitus FC vandt dermed den tætte kamp 2-1. (Foto Christian Ryding)

Det blev fejret med en flot 4-3 sejr over Sønderbro Fight, også serie 3 og damerne vandt deres kampe.
Der har været langt mellem succeserne i træningskampene. Faktisk er de fleste kampe endt med en stor lussing til Exercitus nyeste hold.
I denne weekend gjaldt det så turneringsstart mod Sønderbro Fight.

Sejr i første forsøg

Kampen fik en nervøs start og begge hold havde svært ved at finde det flydende spil frem. Det var tydeligt at det var en sæsonpremiere.
Efter en halv times spil fandt Exercitus FC først det flotte spil, og Michael Madsen kunne fejre sin debut for klubben med et mål til 1-0 som han sparkede ind tæt under mål.
Det løsnede op for spillet og ved pause havde FC bragt sig foran med komfortable 3-0.
Nu troede spillerne nok at sejren var i hus, specielt da der blev øget til 4-0.
Det fjerde mål afsluttede i øvrigt et flot hattrick af træner Tobias Ambs-Thomsen.
Men Sønderbro Fight levede på bedste vis op til deres navn og fik reduceret tre gange, og kunne med lidt held have både udlignet og måske endda vundet. Men flot forsvarsspil af bl.a. dagens spiller Andreas Raaberg holdt dem nede på tre mål, og derved kunne holdet fejre sin første sejr i deres første kamp. 4-3. Sådan.

Exercitus mod Afrika

Dagen efter skulle serie 3 holdet gør serie 5 holdet kunststykket efter og hive tre point ind på kontoen.
Modstanderen var DASAC, der ligesom Exercitus FC er nyoprykker. DASAC tæller kun spillere med afrikansk baggrund. Det er et fysisk og teknisk stærkt hold der har givet Exercitus kamp til stregen alle de gange de to hold har mødt hinanden.
Denne kamp blev ingen undtagelse. Det var en tæt og intens kamp med masser af nærkampe, masser af vilje og to afgørende situationer.
Den første kom ti minutter efter pausen. Exercitus FC havde flere gange været farlige på dødbolde, hvor specielt hovedstødsspecialist og forsvarsklippe Michael Tell virkelig satte press på DASAC.
Det var dog en anden forsvarsspiller, nemlig Thomas Larsen der kom i centrum. Han tog et frispark langt fra mål og sparkede et perfekt indlæg ind i feltet. Selv om bolden lå lige til det valgte hverken angriberne eller målmanden at røre den, og så sejlede bolden ind i det lange hjørne. Det var Thomas Larsens første mål i år, og holder han sit snit scorer han ikke de næste 20 kampe, så det var en stor dag for ham.
Den næste afgørende situation kom 20 minutter før tid. Netop indskiftede René Gren Hansen fik bolden udenfor feltet, tog et af sine lynhurtige træk forbi sin personlige opdækker og lagde bolden ind i nettet. 2-0, og så var den kamp mere eller mindre afgjort.
Selv om DASAC pressede til sidst og de fik en enkelt pind, blev sejren dog kørt sikkert hjem, og Exercitus FC’s første tre point i serie 3 var en realitet.

Exercitus mod Grønland

Mandag spillede dameholdet mod Nanoq, der er et hold der består af grønlandske spillere. Som altid blev de fulgt at Grønlandsk TV og havde en masse tilskuere i ryggen.
Alt dette vivar forstyrrede dog ikke spillerne fra de rød/blå stribede. De lod istedet fødderne tale og med flot kombinationsspil lykkes det dem at komme frem til den ene chance efter den anden.
Da kampen var slut kunne træner Mette Iversen konstatere at der skal skudtræning på programmet. Alligevel vandt pigerne dog kampen 2-1 på mål af Line Seerup og Cæcilie Pedersen. Karen Sørensen fik også en personlig triumf da hun kunne lade sig hylde som dagen spiller.

Overmagten var for stor

Også 7 mands holdet der er forbeholdt de rutinerede spillere i Exercitus havde også sæsonpræmiere i weekenden.
Desværre kom der 2 afbud i sidste time, så holdet måtte spille 6 mod 7. Da spilfordeler Thomas Lorentzen måtte udgå med en skade var man to mand i undertal, og der blev overmagten for stor. I sidste minut måtte de 5 resterende spillere se bolden trille over stregen til et 2-3 nederlag. Bittert. Men indstillingen viser at der er en stor sæson i vente for dette hold også.
Der er fuldt program i næste spillerunde for alle fire hold, og kan du ikke vente med at læse om kampene her i Udfordringen kan du altid komme ud og se dem live. Se hele programmet på Exercits.dk