Nye store missionshuse skyder op i Danmark

I Vejle har de gjort det. I Århus ligeså. Nu er turen kommet til Randers. Nye, store og indbydende centre for møder og mission skyder op i danske storbyer.Lørdag den 21. marts tog Indre Mission det første spadestik til et nyt stort missionshus. Og det i en tid, hvor mange missionshuse er til salg.

Hele 60 spader blev stukket i jorden af børn og voksne for at markere, at det ny missionshus i Randers er for hele familien.

Antallet af missionshuse er ifølge Kristeligt Dagblad halveret gennem de sidste 25 år. I 1980 havde Indre Mission omkring 700 missionshuse i brug. Om 10-15 år vil antallet være nede på omkring 200, vurderer Indre Missions afgående generalsekretær, Jens Olesen.
Men I storbyerne vender de kurven. I 2003 indviede Indre Mission i Vejle et nyt stort missionshus på Olgasvej. For nøjagtig et år siden blev Stjernen, et missionshus i eksklusiv arkitektur, indviet i Århus Nord. Og nu er turen så kommet til Randers.

For hele familien

Lørdag den 21. marts tog Indre Mission i Randers ikke bare ét , men 60 første spadestik til et nyt missionshus.
Formanden for Indre Mission Randers, Jan Mikkelsen, tog sammen med repræsentanter for de mange arbejdsgrene i Indre Mission det første spadestik.
– Det symboliserer, at det er hele familien Indre Mission i Randers, der står sammen om nybyggeriet, forklarer de i en pressemeddelelse.

Mød Gud og vennerne

Det nye missionshus bliver på ca. 600 kvadratmeter. Det bliver et fleksibelt hus, der kan rumme alle generationer. Huset forventes at blive taget i brug omkring 1. januar 2010. Byggeriet afløser det nuværende missionshus på Bøsbrovej i Vorup, der er fra 1918.
– Det nye hus skal være et kristent hjem, hvor alle generationer kommer for at møde Gud. Et sted, hvor vi kommer for at møde gode venner, men også gerne inviterer nye med, fortæller Jan Mikkelsen.

Bøn og fodbold

Han tilføjer:
– I det hele taget skal det være et hus, som bliver brugt af alle generationer og gerne hele tiden. Et hus, hvor vi kan mødes for at se landskamp i fodbold, eller holde fælles andagt lørdag formiddag.