Venter på Gud

For godt et år siden fik Peter Hinge konstateret aggressiv lymfekræft. Han venter stadig på, at Gud skal helbrede ham, og hans tro og tillid til Gud er intakt.For Peter og Shanie Hinge og deres 3 døtre har det sidste år stået i smertens tegn. Et liv i mission blev pludselig sat på standby. Sammen har de kæmpet sig igennem søvnløse nætter, trættende behandlinger og enorme økonomiske udgifter.

Shanie er amerikaner, født i staten Washington, men opvokset på Hawaii. Peter er dansker, født og opvokset i København. I alt har de i 21 år arbejdet i missionsorganisationen Ungdom med Opgave (UMO) i Danmark, Skotland, USA og Ungarn.

I alt havde de i 21 år arbejdet i missionsorganisationen Ungdom med Opgave (UMO) i Danmark, Skotland, USA og Ungarn.

– Jeg havde kæmpet med forskellige symptomer gennem hele 2007. Men vi troede, det skyldtes influenza eller allergi. Den 7. januar 2008 var jeg til min første CT scanning. To dage senere sad Shanie og jeg foran en onkolog, dvs. en kræftspecialist, der fortalte os, at jeg havde store svulster i min nakke og mit bryst.
En pulsåre ved hjertet var i fare for at blive trykket. Mit luftrør blev presset til siden, og kunne give mig vejrtrækningsproblemer. Medmindre jeg startede i kemoterapi øjeblikkeligt, ville han ikke engang give mig et år at leve i, fortæller Peter.

Gift på Hawaii

Familien boede dengang i Arizona, USA. Efter to år forberedte de sig på at rejse tilbage til Ungarn, hvor de havde boet og arbejdet i 10 år.
Shanie og Peter mødte hinanden på en bibelskole på Papua New Guinea i 1987. De blev gift på Hawaii i 1988.
Deres liv i mission blandt børn og unge har budt på mange udfordringer og oplevelser. De har prøvet perioder med ”rigeligt til alt god gerning” og perioder, hvor der knapt var penge til mad.
– Men gang på gang har vi oplevet, at Gud er den, han siger, han er, og at hans løfter er til at stole på, siger Peter.

Naturlig behandling

På trods af smerter, ubehag og behandlinger rejser Peter og Shanie fortsat rundt til UMOs bibelskoler og underviser. Men størstedelen af tiden er det sidste år gået med behandlinger.
De følte begge, at de skulle bekæmpe sygdommen med naturlige midler og fravalgte kemoterapi. At bekæmpe kræft med naturmetoden er et fuldtidsjob, og mængden af varer, mediciner, urter, redskaber og andre remedier, de måtte anskaffe, var enorm. Det samme er udgifterne.

Privat støtte

Hvordan har I fået råd til disse behandlinger?
– Da vi startede behandlingerne, boede vi i USA og havde ingen sygeforsikring. Men den ville heller ikke have dækket, da vi valgte en alternativ behandling. Det er udelukkende private bidrag, som har dækket vores udgifter. Mennesker fra hele verden har været med til at give. Det har været fantastisk at mærke den opbakning og omsorg. Vi har altid været afhængig af gaver, og ofte er pengene kommet i sidste øjeblik. Men sådan har det ikke været denne gang. Vi har ikke behøvet bekymre os.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Behandling virker

Shanie og Peter bor for tiden på UMO’s center ved Randers. Peter behandles på Sankt Georg Hospital i Tyskland. Her har man oplevet stor succes med at varmebehandle kræftpatienter.
Peter er netop vendt hjem efter tre ugers behandling, og han kan allerede fortælle om gode resultater:
– Svulsterne i min skulder er skrumpet til næsten halv størrelse i løbet af de tre uger. De natlige svedeture er væk, og den konstante kløe er aftaget med en tredjedel.
Svulsterne i min brystkasse er også skrumpet. Scanningen har også bekræftet, at svulsterne i min hals tilsyneladende er væk!

Når du tror, at Gud kan helbrede dig på et øjeblik, hvorfor så bruge penge på alle disse midler?
– Selvfølgelig ville det havde været lettere med øjeblikkelig helbredelse. Men Gud bruger også folk og redskaber. Jeg er sikker på, at han har brugt folkene på hospitalet i Tyskland i mit liv. Sygdommen kommer ikke fra Gud, men han vender altid tingene, så der kan komme noget godt ud af det. Vi må være åbne for, hvad han gør og stole på ham.

Jeg er ikke naiv

– Nogle siger til mig, at jeg er naiv, og at jeg burde se virkeligheden i øjnene.
Ærligt talt, så er jeg snart ligeglad med, hvad andre siger eller tænker. Jeg vil fortsætte med at stole på min Gud. Jeg vil aldrig tvivle på hans godhed eller på hans evne til at helbrede mig.
– Jeg har været utrolig optaget af min sygdom og helbredelse. ”Gud, hvad skal jeg nu gøre?” eller ”Gud, hvornår helbreder du mig?”
For nyligt udfordrede Gud mig med spørgsmålet: ”Peter, handler det hele om helbredelsen, eller handler det om helbrederen?” Siden da har Gud gjort utrolige ting i mig. Nu er min bøn ”Gud, jeg vil have mere af dig; Gud, jeg vil kende dig bedre.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tror på Gud

– Jeg tror på, at Gud vil helbrede mig, og jeg tror, at han vil gøre det snart. Det kan godt være, du synes, jeg er en håbløs optimist, eller at jeg fornægter realiteterne, men jeg holder ikke op med at tro. Jeg ved godt, at alle ikke bliver helbredt, og hvis Gud af en eller anden grund skulle vælge ikke at helbrede mig, så vil jeg stadig elske ham, stole på ham og give ham æren til mit sidste åndedrag.
 

Brug for daglig nåde

Shanie og Peter Hinge med deres tre døtre Elisabeth (19), Cammi Ann (12) og Amanda (17) på Hawaii.

At ”Guds nåde er ny hver morgen” har fået en helt ny betydning for Shanie. Når man gennem to år nærmest ikke har sovet på grund af Peters kløe og svedanfald, har man en stort behov for nåde til hver dag…
– Det har virkelig knyttet mig tættere ind til Gud, på en måde jeg ikke har oplevet før. Gud har forberedt og udrustet os til den kamp, vi nu står i.
Mange i min omgangskreds har spurgt, om jeg er realistisk omkring vores situation. Det er jeg! Jeg har set muligheden for, at min mand dør, i øjnene. Men jeg mener, vi må fokusere mere på, hvad Gud kan gøre, end hvad der kunne ske. Jeg ved, det kan ske at Peter dør, men det er ikke den tanke, jeg dvæler ved. Jeg holder fast i løfterne, som Gud har givet os for vores liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hvordan har jeres tre piger tacklet det?
– De har klaret det ufatteligt godt. De har en enorm tro på, at deres far bliver helbredt. De har selv oplevet helbredelser og bedt for folk. De føler, at Gud har tilladt, at det er sket, og at vi har lært mange ting igennem det, men at Gud vil helbrede. Ja, det har været følelsesmæssigt hårdt, men det har bragt os tættere sammen.

Næste udfordring

Peter tager sandsynligvis tilbage til hospitalet i Tyskland om seks uger til yderligere to ugers behandling, og de har løbende udgifter til øvrig behandling. Men de stoler på Gud, at pengene kommer ind, og er dybt taknemlige over for alle, som giver.
– Vi er så velsignet af den overvældende demonstration af omsorg og gavmildhed fra andre mennesker.
– Gud er altid god. Ikke bare 99% af tiden, men HELE tiden! Jo bedre, vi kender ham, des mindre tvivler vi på ham og hans veje. Det handler dybest set om tillid. Jeg kan kun føle mig tryg, hvis jeg stoler på ham! Men for virkelig at kunne stole på ham, må jeg kende ham og hans karakter. Jeg har brug for at kende hans godhed, men jeg er også nødt til at kende hans kærlighed, hans tilgivelse, hans barmhjertighed, hans nåde, hans kraft og alt, hvad han er!

Man kan følge med i Shanie og Peters liv på deres hjemmeside: www.hinge.me