Cykelløb fik penge til at rulle

Der kom over en halv million kr. ind til nyt soldaterhjem i Afghanistan i løbet af en time.Et cykelsponsorløb den 16. maj indbragte over 600.000 kr. til et nyt soldaterhjem, som KFUM vil åbne i Afghanistan.Omkring 2200 personer sponsorerde 164 cyklister, som indbragte i alt 630.000 kr. på en time en regnvåd lørdag eftermiddag. Cykelløbene var fordelt på otte forskellige steder i landet, fortrinsvist ved kasernerne, hvor også KFUMs Soldaterhjem er placeret.
I København cyklede Helge Adam Møller, forsvarsordfører for de Konservative.

Nyt soldaterhjem

KFUMs Soldatermission vil åbne et nyt soldaterhjem for de danske udsendte i Price i Afghanistan. Overskuddet fra cykelløbet går til at støtte dette projekt og til støtte for de soldaterhjem i Danmark, hvor cykelløbene fandt sted.
I Holstebro blev løbet skudt i gang af borgmester Arne Lægaard, og overskuddet blev på over 73.000 kr.
KFUMs Soldatermission skaber hjem for soldaterne i det danske forsvar og har gjort det i over 120 år. Grundtanken er, at hvor soldaterne er udstationeret, skal der også være et soldaterhjem. I øjeblikket er der 14 hjem i Danmark og desuden hjem i Kosovo og Camp Bastion i Afghanistan. Her ventes yderligere et soldaterhjem etableret i begyndelsen af 2010.
I 2008 havde soldaterhjemmene godt 600.000 besøg.
Det koster ca. 20 millioner kr. at drive alle hjemmene. De 7 millioner skal indsamles via frivillige kontingenter, gaver og lotteriindtægter. En støttekreds på godt 12.000 medlemmer udgør det folkelige bagland.
/sl