KD: Giv irakerne midlertidig opholdstilladelse

Kristendemokraterne foreslår, at folketinget beslutter at give midlertidig opholdstilladelse til de afviste irakiske asylansøgere.Regeringen har fået forhandlet sig frem til en hjemsendelsesaftale med Irak, men FN´s flygtningehøjkommissariat advarer mod at sende irakiske flygtninge tilbage til Irak i den aktuelle situation, fordi deres sikkerhed i landet vil være usikker. Alligevel fastholder regeringen og DF, at de afviste asylansøgere skal sendes hjem nu.
– Kristendemokraterne foreslår, at de får midlertidigt opholdstilladelse, indtil FN´s flygtningehøjkommissariat finder det sikkert at sende flygtningene tilbage, siger KD’s integra-tionsordfører Bjarne Nederby Jessen.
Af de 282 afviste irakiske asylansøgere har de 5 været her i 10-11 år, 25 i 9-10 år, 10 i 8-9 år og 102 i 7-8 år.
sl