Frikirke vokser i Viborg

Pinsekirke er vokset fra en håndfuld til 250 medlemmer. Bygger ny kirke med plads til 500.- Hvor mange medlemmer er I? Dette meget almindelige spørgsmål blev stillet til forstanderen for Pinsekirken i Viborg for ca. 30 år siden.
Og Jens Froholt svarede efter god betænkningstid:
– Det svinger mellem 2 og 3!
Siden har kirken haft en støt og rolig vækst – og især da kirken valgte at markere sig som international pinsekirke, tog væksten fart.

Mangler plads

I dag har Viborg Internationale Pinsekirke 250 medlemmer, og til en almindelig søndagsgudstjeneste er hver eneste af kirkens 149 siddepladser optaget.
– Salen er lige nu beregnet til 100. Vi har lov til at lukke op til 149 personer ind, men så går den heller ikke længere. Og i søndags mødte der 164 personer op for at deltage i formiddagsgudstjenesten, fortæller præst Ruben Højer til magasinet domino.

Plads til 500

Derfor er man lige nu ved at udvide lokalerne på Klokkestøbervej med en tilbygning, hvor der er plads til 500.
Allerede i november sidste år rev man den tidligere børnekirkebygning ned for at gøre plads til den 640 m2 store tilbygning. Nu bliver der indrettet to rum til børnekirken foruden en ny forhal, toiletter, et grupperum samt et medie- og teknikrum.
Det er kun fem år siden, at VIP flyttede ind i nye lokaler på Klokkestøbervej, men allerede efter to år var kirkesalen overfyldt.

Udvidede med telte

– De sidste tre år har vi sat telte op om sommeren for at få plads nok. Og vi har holdt dåb udendørs i vores transportable dåbsbassin, fordi vi ikke havde plads andre steder. Folk, som er kørt forbi, har været ved at dreje hovedet af led, griner Ruben Højer.
Den gamle kirkesal vil blive indrettet som café med plads til 100 spisende gæster.
Og så står den parat, hvis kirken skulle fortsætte sin markante vækst, så den nye kirkesal bliver overfyldt.

Samlede 1,8 mio. ind

Prisen for byggeriet er seks millioner kroner, og de 1,8 millioner har kirkens medlemmer allerede indsamlet.
– Drømmen er at lave et kulturhus, hvor folk fra hele byen kommer forbi, oplyser Ruben Højer til domino.
– Alt i den nye sal er nyindkøbt – både stole og teknisk udstyr. Gennem de sidste to år har vi købt inventar og udstyr, hver gang vi havde nogle penge til overs, så vi har haft 350 stole opmagasinerede.
Kirken har også bredt sig til nabobyen Skive, hvor man bl.a. holder møder hver torsdag. Her holder man også lørdagscafé og natcafé hver måned.