Leder med hjerte for udsatte børn

Først præst, så direktør, derefter redaktør. Nu er han ny leder for det mest meningsfulde, man kan tænke sig: En organisation, der hjælper udsatte børn i verdens fjerne afkroge.
Claus Mester-Christensen er ny missionsleder for Skandinavisk Børnemissions danske afdeling pr. 1. juni. Claus fyldte 40 år den 25. april.
Han bliver ansat fuldtids og skal overtage stafetten efter sin far John Mester, der blev halvtidsansat som konstitueret leder i januar 2008, og landssekretær Leon Have Thomsen, der er ansat på flekstid og går på pension til sommer.
John Mester fylder 70 år den 14. maj, og Leon Have fylder 65 i juli.

Gav stråleramte ferie

Claus Mester-Christensen glæder sig til at komme i gang i sit nye job:
– Jeg har altid haft respekt for Skandinavisk Børnemissions arbejde. Jeg har meget lyst til at gøre noget for udsatte børn, siger han.
Claus har været præst for pinsekirker i 10 år, først i Rønne fra 1993-97 og derefter i Roskilde fra 1997 til 2003. Begge steder var han i flere år med til at give stråleskadede børn fra Tjernobyl en tiltrængt sommerferie.
– Han kender Skandinavisk Børnemission indefra og har bl.a. set arbejdet i Ukraine, siger missionens bestyrelsesformand Axel Sørensen.
Axel Sørensen er ikke i tvivl om, at Claus Mester-Christensen er den rette til at lede Skandinavisk Børnemission
– Claus har et godt entreprenør-instinkt ligesom sin far, John Mester. Desuden har han hjerte for sagen, fortæller han.

Ledelse, kommunikation og fundraising

Efter at Claus havde været præst i 10 år, trængte han til luftforandring og blev først programrådgiver i Copenhagen Media Facility med ansvar for programmer til fem lokal-tv-stationer, hvorefter han blev direktør for Roskilde Auktionshus. Herefter blev han redaktør i SBS-tv i fire år med ansvar for tekst-tv på Kanal 4, 5 og 6.
Han er således ikke uvant med ledelse og kommunikation. Den erfaring vil han få rigeligt brug for i Skandinavisk Børnemission, som er afhængig af frivillige gaver, donationer og fadderskaber.
Hans job vil primært være at rejse landet rundt og informere om arbejdet i Ukraine, Moldavien, Filippinerne og Zambia.
– Jeg skammer mig bestemt ikke over at samle penge ind til udsatte børn, siger han.

Organisation i kraftig vækst

Claus Mester-Christensen skal også rekruttere frivillige medhjælpere til administration, pakning og indsamling og salg i genbrugsbutikken Det Åbne Hjerte på Nørrebro.
– Arbejdet er så sundt og godt, at det bliver en glæde at engagere endnu flere frivillige, siger han.
Og bestyrelsesformanden bekræfter:
– Skandinavisk Børnemission er for øjeblikket i kraftig vækst, især i Sverige. I Danmark er indtægterne steget med omkring 30 pct., oplyser Axel Sørensen.
Skandinavisk Børnemission omsætter for ca. 2 mio. kr. om året. Pengene går til operationer og rehabilitering af stråleskadede børn efter atomulykken i Tjernobyl for 20 år siden.
I Filippinerne driver missionen en underernæringsklinik, flere forskoler og et jobtræningscenter i Manila, hvor man også sender et mobilt lægeteam ud i slumområderne.
I Moldavien støtter missionen et familiehjem med børn og unge, der ellers ville være henvist til kriminalitet og prostitution på gaden.
Og I Zambia går hjælpen til aids-ramte familier, hvor forældregenerationen ofte mangler. Familier får hjælp til at opdyrke deres marker, de får en ged forærende, og børnene tilbydes skolegang.
Svend Løbner