Kærlighed i praksis

Folk i Århus får i Kristi himmelfartsferien mulighed for at opleve næstekærlighed i aktion. En flok kristne vil nemlig ud og udføre praktisk arbejde for alle, der har brug for det.Mission behøver ikke at være lange taler og læsninger fra Biblen. Faktisk kan mission være noget så simpelt som at klippe en hæk eller male et stakit. Det vil YFC bevise med ACT-eventen i Århus i Kristi himmelfartsferien.

Der er lagt op til mission med jord under neglene, når flere hundrede unge tager til Århus for at vise Guds kærlighed til indbyggerne.

Projektleder i YFC Søren Hybschmann forklarer, hvad ACT-konceptet går ud på:
– ACT er, at vi skal ud og vise Guds kærlighed til borgerne i Århus. Vi skal vise Guds kærlighed på en rent praktisk måde, ved at hjælpe hr. og fru Århus med fx havearbejde, fortæller han og fortsætter:
– Vi tror på, at vi tjener en Gud, som har et inderligt ønske om at møde os alle. Han er faderen til den fortabte søn og kommer os i møde, selv når vi ikke har fortjent det.
Det er det, vi gerne vi vise indbyggerne i Århus, at Gud vil møde os alle, også dem, ingen har lyst til at røre ved.

Men ACT-projektet skal ikke udelukkende sprede glæde hos dem, der får hjælp.
– Man får også meget ud af at være med til at hjælpe.
Når vi prøver at spejle Guds kærlighed ved at hjælpe andre, får vi lov til at opleve, at vi tjener i kraft af Jesus, og at han lever i os og arbejder sammen med os, siger Søren.

Søren Hybschman er projektleder i YFC og tovholder for ACT.
Foto: Jesper Rais
Ungdomslejr

Deltagerne på ACT skal ikke bruge Kristi himmelfartsferien udelukkende på hårdt arbejde. Der er arrangeret en hel lejr med alt, hvad det indebærer.
– ACT løber fra den 21. til 24. maj og er åben for alle over 15 år, så der er selvfølgelig arrangeret overnatning for deltagerne.
Ud over det skal vi mødes på Ellekærskolen hver aften og have lovsang og undervisning sammen. Der vil også være et cafémiljø, så deltagerne får mulighed for at slappe af og være sociale sammen.
For at gøre det hele endnu bedre har vi netop fået nogle aftaler i hus, der gør, at vi kan sænke prisen for lejren med hundrede kr. så det nu koster 375 kr. i stedet for 475 kr. at deltage på lejren, fortæller en glad Søren.

Forstærkning i Gellerup

Man kan godt deltage i ACT uden at være med på hele lejren. Lørdag d. 23. maj er åben for alle frivillige, der har lyst til at give en hånd med. Denne dag er der også et helt særligt program på.
– Om lørdagen skal vi ud i Gellerupparken og hjælpe til med alt muligt.
Vi skal selvfølgelig hjælpe nogle beboere med at få ryddet op på altaner og i lejligheder, men der er også nogle større projekter, der kræver rigtig mange hænder at udføre, fortæller Søren.
Heldigvis vil der ikke være mangel på hænder, når ACT-gruppen rykker til Gellerup.
– Lørdag får vi en masse forstærkninger med. Et lokalt fitnesscenter har nemlig lovet at stille op med helt op til 1000 personer til at hjælpe med at rense tennisbaner, male stakitter og fjerne træer mm. i Gellerupparken.

Alt er muligt

Opgaverne for ACT er mange, og der er stort set ingen grænse for, hvad der kan hjælpes med.
– Der er selvfølgelig mange, der gerne vil have hjælp til noget havearbejde, men vi har også fået en henvendelse fra en institution, der skal have bygget en pavillon. Da vi havde ACT på Sommeroase forrige år, fik vi henvendelser fra folk, der gerne ville have nogen ud og synge og spille på et plejehjem og den slags. Det håber jeg, vi får igen, siger Søren og uddyber:
– Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad vi vil hjælpe med. Opgaverne skal kunne laves af almindelige mennesker på den afsatte tid, ellers er alt muligt.
Det vigtigste er, at folk får hjælp til det, de har brug for.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De fleste bliver glade

For at gøre Århusianerne opmærksomme på tilbuddet har ACT-tovholderne sat annoncer i lokalaviserne, og der er allerede kommet flere henvendelser.
– Vi har skrevet i annoncerne, at vi tilbyder gratis hjælp til alle borgere i Århus. Vi har forsøgt at understrege, at vi ikke gør det for egen vinding, men udelukkende af næstekærlighed.
Jeg tror, folk undrer sig over, hvorfor vi vil gøre det helt gratis. Nogle vil nok være noget skeptiske over for os, men i bund og grund tror jeg, de fleste vil være glade, slutter Søren Hybschmann

Det er muligt at læse mere om ACT på www.actevent.dk


Artiklen fortsætter efter annoncen: