Kirken er Kristi nærvær

Ole Skjerbæk Madsen delte erfaringer fra I Mesterens Lys på engelsk konference.Kristne i nyåndelige miljøer mødtes til konference i Sheffield den 24. til 26. april. Det var den første konference i England for kristne, som fx deltager med en stand på alternative messer.

Ole Skjerbæk Madsen

Ole Skjerbæk Madsen var inviteret til at dele erfaringer fra sin forening I Mesterens Lys og inspirere til en samtale om, hvordan kristne kan følge op på Jesu nærvær gennem alternativmesser og andre nyåndelige miljøer.

Lysarbejde

Han fortalte om de forskellige gudstjenestetyper, kurserne, herunder indføring i kristen spiritualitet ud fra Kristuskransen. Han fortalte videre om kristent ”lysarbejde”, dvs. et engagement i forhold til jorden, naturen og menneskehedens broder-søsterskab, bl.a. udtrykt i trioer, som dagligt beder om heling af jorden og menneskeheden og i forbønsgudstjenester ved fuldmåne og ved årstidstjenester.
– Akilleshælen i ”standarbejdet” på alternativmesserne er opfølgningen. Vi har en tendens til ikke at være tilfredse med indsatsen på messerne, hvis vi ikke ser flere mennesker i kirke bagefter. Jeg er ikke så sikker på, at det er det rette succeskriterium. Vi skulle måske snarere se på kristent nærvær på messerne som Kristi Legemes nærvær; dette er Kirke!
– Mange har valgt en ensom discipelvej, og for dem er det kristne nærvær på messer og ved græsrodsarrangementer en åbning til det netværk, som er Kristi legeme. De relaterer til Kirken, som den er til stede, mens Kirkens menighedsliv og Kirken som institution ikke føles som en farbar mulighed på deres åndelige rejse.
Gæstetalere var også Olive og John Drane, kendt for bogen “What can the Church still learn from the New Age?” (“Hvad kan kirken stadig lære af New Age?”)

Interesserede i Jesus

John Drane sporede deltagerne ind på tendenser i nutidig spiritualitet:
– Det er vigtigere at høre til end at være medlem.
– Historie og livsstil er vigtigere end dogme og tro.
– Og religion opfattes som kontrollerende og skadelig.
– En afgørende trend i dag er en opblomstrende interesse i Jesus, som dog ikke vil lade sig sætte i bås i et bestemt trossamfund, sagde han.
/sl